Afbeelding
Foto: Aad Kuiper

Koningsdag in Oudewater

Algemeen

Aad Kuiper

Ondanks dat beetje regen toch een fantastische dag; Oranje Boven Oudewater had het - met gelukkig veel hulp - weer heel goed voor elkaar. De hele dag was het én gezellig én lekker druk. De avond daarvoor, Koningsnacht, kwam wat laat op gang, maar bleek daarna een heerlijk opwarmertje.

De aftrap voor de enige echte Koningsdag in Oudewater, de aubade werd drukker bezocht dan ooit. Het prachtige afdak en de stoelen voor de wat ouderen hielpen daarbij enorm. Zij lieten zich het oranjebittertje goed smaken. Ook op de kindervrijmarkt was het bijzonder levendig en gezellig.

Vervolgens was de Surprise Openings-act met de Vocal Kids op het podium en een grote menigte dansende kinderen daarvoor, met een plotsklaps uit het niets opduikende burgemeester in een goudkleurige outfit, een regelrechte verrassing die insloeg als ontploffende gouden slingers. De complimenten kunnen niet op, want voor ‘Kijk eens wat ik kan!’ waren vooraf 400 kaarten gemaakt, maar die waren al heel snel op. Honderden kinderen vermaakten zich met klimmen, springkussen, stormbaan, ProSuppen, freestyle voetbal en freerunning, maar ook met het rustiger silent-discodansen (DJ Tjeusto met ‘drie kleuren muziek’), graffiti, 3D stoepkrijten, een DJ Workshop, een percussie muziekavontuur of bamboestieken (er werd met stokjes en elastiekjes een mooi bouwwerk vervaardigd). Je zou over elk onderdeel een heel verhaal kunnen schrijven; zo leuk was het allemaal. En dan zijn we er nog niet.

Terwijl de ‘leeuw’, ‘uil’, ‘prinses’ en ‘heks’ bij de secret voices op de Markt met elkaar de ‘strijd’ aanbonden onder de professionele leiding van Harold Broekhuizen, ging het er in de Kapellestraat inmiddels wat rustiger aan toe liet Angela Melkert van Vlas (voor kinderen met een zorgvraag) weten: “Ondanks de regen tijdens het prikkelarme uurtje konden de kinderen toch nog op de stormbaan en werd het knutselen in de Klepper voortgezet. Geweldig dat alle organisaties hun best hebben gedaan om Vlas te betrekken bij Koningsdag.”

Ondertussen waren bij de secret voices de ‘leeuw’ (Marcel Heijmans) en ‘prinses’ (Astrid Muller), ondanks hun zangkwaliteiten afgevallen en werd vervolgens de ‘heks’ (een zeer goed zingende Tamar Sille) nipt verslagen door een ook van goede stembanden voorziene ‘uil’ (Patrick - Prins Carnaval - van Klaveren). Het bleef ongetwijfeld nog lang druk en gezellig dankzij afdak, DJ Tjeusto en Waterproof Shampoo.

Voor de aubade was heel veel belangstelling.

De vrijmarkt werd, ondanks de regen, zeer druk bezocht.

De Surprise Openings-Act met (Vocal) Kids en burgemeester Danny de Vries.

DJ-workshop in het Muziekhuis.

Workshop muziek/percussie in het Muziekhuis.

Bamboestieken.

Winnaar van de Secret Voices: Patrick van Klaveren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 2 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 4 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 6 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 7 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 21 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 22 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 23 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 gisteren