Afbeelding

Carnaval in Uivergein

Algemeen

Aad Kuiper

Binnenkort vooropgaand in de polonaise als ZDH Prins Trifolium vertelt hij, nu nog gewoon als Patrick van Klaveren, over verschillende veranderingen die in het Uivergeinse carnavalsseizoen 2023-2024 hun intrede doen. Maar alle veranderingen daargelaten wordt het ongetwijfeld wel als van oudsher genieten en deze maal zelfs ‘Bourgondisch Genieten’, want, om in de terminologie van de prins te blijven: ‘gezelligheid kent geen tijd’.

Nu nog helemaal ontspannen vertelt Patrick over de diverse veranderingen in de komende carnavalstijd: “De meeste activiteiten blijven gewoon bestaan en het blijft allemaal minstens zo gezellig, maar hier en daar verandert er wel wat.” De eerste wijziging is dat de sleuteloverdracht deze keer niet in het stadhuis maar in de Klepper plaatsvindt: “Het werd daar echt te vol,” laat Van Klaveren weten, hoewel hij er - saillant detail - nog nooit bij was. “Wij zijn op die vrijdag altijd met De Lamme Handjes in Brienkneuterdorp (Cothen) waar we met onze wagen meerijden in de optocht.” Dus zelfs voor de huidige Prins Carnaval is de sleuteloverdracht een extra grote verrassing. “Maar we willen niemand weigeren,” vertelt hij verder, “dus verhuizen we naar de Klepper. Aan de ene kant een beetje jammer, maar mijn adjudanten hebben me verzekerd, dat de aankleding van de Klepper stadhuiswaardig wordt.” Wie dus automatisch naar het stadhuis gaat, staat voor een gesloten deur, maar de deur van de Klepper daarentegen staat wagenwijd open.

De tweede verandering gaat over de derde keer dat de Uivergeinse Estafette wordt georganiseerd; de estafette bleek een enorm succes. “Maar omdat het thema ‘Bourgondisch Genieten’ is, zijn niet alleen de bekende kroegen ingeschakeld, maar ook de culinaire etablissementen 3keuken&bar, Joia en Lumière. “Naast iets lekkers te drinken in de diverse gelegenheden kan iedereen die aan de estafette meedoet ook in de verschillende gelegenheden van een uitgelezen exquis hapje genieten.” Ook Patrick is benieuwd naar wie allemaal de 3e onderscheiding van deze Uivergeinse Estafette gaan halen.

Gewijzigde route

“De grootse verandering is wel de route die op zaterdag 10 februari met de versierde praalwagens en loopgroepen wordt afgelegd. Met die vernieuwde route krijgt de optocht nog meer glans, want we gaan door een groter deel van onze prachtige Uivergeinse binnenstad. De sleutel daarvoor heb ik, als het goed is, op de vrijdagavond daarvoor al overhandigd gekregen. Het zal wat lastiger zijn voor de chauffeurs, maar er is me verzekerd dat dit goed te doen is.” De laatste ingrijpende wijziging betreft opnieuw iets bourgondisch: “Op zondag in de Klepper is in samenwerking met Don een bourgondisch diner gerealiseerd. En dat voor maar een heel bescheiden bedrag. Ook dat zal vast heel druk en gezellig worden.”

“Samen met mijn hofdames Jolein en Annabel kijk ik uit naar het carnaval in Uivergein en we zullen er samen met alle anderen - want er werken voor en achter de schermen enorm veel mensen aan mee - voor zorgen dat het carnaval in Uivergein ook dit jaar weer groots gevierd gaat worden.”

Afbeelding
Herdenken? 2 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 5 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 19 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 20 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 21 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00