Zowel de hapjes als de muziek werd door alle aanwezigen bijzonder gewaardeerd.
Zowel de hapjes als de muziek werd door alle aanwezigen bijzonder gewaardeerd.

NLdoet in De Wulverhorst

Algemeen

Aad Kuiper

Bij De Wulverhorst weten ze ieder jaar in verband met NLdoet wel een groepje vrijwilligers bereid te vinden om iets voor de bewoners te betekenen. Zo herinneren we ons o.a. het schoonmaken van alle tuinmeubilair, het samen met de bewoners vogelverwennerijtjes maken en deze keer - opnieuw snijdt het mes aan twee kanten - was er een optreden van het duo D’Major, waarvan de helft van dat duo uit Oekraïne komt en een flink aantal vrijwilligers uit de Oekraïense gemeenschap hier in Oudewater die voor bijpassende hapjes zorgde.

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zo waren ook veel vrijwilligers in de IJsselstreek actief, onder meer in De Wulverhorst in Oudewater.

Terwijl een uniek en talentvol muzikaal popduo, bestaande uit de getalenteerde violiste Allunia en de zanger-pianist Jody, de bewoners van De Wulverhorst een onvergetelijke muzikale ervaring boden, deelden Oekraïense vrijwilligers blini’s, taartjes en andere lekkere Oekraïense hapjes rond. De muziek van D’Major laat mensen genieten van de mooie klanken van viool en keyboard gecombineerd met zang. Ze vertelden dat ze elkaar op de Holland-Amerikalijn als entertainers hadden ontmoet, zij bracht klassieke muziek en hij moderne, en vervolgens hebben zij een duo gevormd waarmee ze graag anderen vermaken. De uit Den Haag afkomstige Jody vertelt: “We laten hier ook graag evergreens horen. Muziek verbindt en wij spelen ook graag voor deze generatie. Je ziet dat mensen er blij van worden.” Allunia vult, in behoorlijk goed Nederlands, aan, terwijl ze eerst haar Oekraïense landgenoten in de eigen taal toesprak: “Veel mensen hier herinneren zich niet zo veel meer, maar de emoties die bij de muziek horen komen weer naar boven en dat is heerlijk voor ze; je ziet het aan ze.” Na de pauze speelden ze ‘Melody’ het populairste werk Myroslav Scoryk dat veelvuldig wordt uitgevoerd tijdens concerten, onder meer naar aanleiding van de Russische invasie in Oekraïne. Het wordt vaak omschreven als een spirituele hymne van Oekraïne.

Zowel de hapjes als de muziek werd door alle aanwezigen bijzonder gewaardeerd.

Afbeelding
Herdenken? 3 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 6 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 20 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 21 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 22 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00