Xander met twee jonge hockeyspelers op de Lentemarkt.
Xander met twee jonge hockeyspelers op de Lentemarkt.

Hockeyclub Montfoort boort nieuwe doelgroep aan

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Met bijna 400 leden is de Hockeyclub Montfoort een bruisend middelpunt van sport en gemeenschap in de regio. Na jaren van zelfredzaamheid heeft de club onlangs een welverdiende subsidie van de gemeente ontvangen voor de vervanging van hun hockeyvelden. Voorzitter Xander Groot is opgetogen over deze ontwikkeling: “Heel belangrijk! Hiermee kunnen we de toekomst zeker stellen.” Hij kan niet verbergen hoe blij hij is met de steun van de gemeente, die de champagne zeker deed vloeien toen het goede nieuws binnenkwam.

De hockeyclub was afgelopen zaterdag aanwezig op de Lentemarkt, niet alleen om te genieten van de festiviteiten, maar ook om nieuwe leden aan te trekken. Xander benadrukt het belang van het bereiken van oudere doelgroepen: “Hockey voor senioren. Juist voor hen is het ook een hele goede sport.” Hij benadrukt dat het ook slim is om met de vergrijzing juist die doelgroep in het vizier te nemen.

De gemeente zal maar liefst 506.000 euro vrij te maken voor de renovatie van de velden, afkomstig uit de gemeentelijke reserve. Dit bedrag omvat ook de vervanging van de verlichting door energiezuinige ledlampen. Hoewel de renovatie van de velden vrijwel unaniem werd gesteund, was er enige weerstand tegen de ledverlichting.

Xander benadrukt de zelfvoorzienendheid van de Hockeyclub Montfoort, die in zekere zin een groot voordeel heeft opgeleverd. “Zo hebben we bijvoorbeeld al geruime tijd zonnepanelen, waarmee we al jaren veel geld besparen. Ook is de grond eigendom van de hockeyclub. Er zijn weinig verenigingen die dat kunnen zeggen. Recent zijn ook hypotheken en dergelijke afbetaald. Daarmee hebben we voldoende middelen om te investeren in de toekomst.” Hij constateerde verder dat veel sportverenigingen worstelen met de financiën, vanwege stijgende kosten. “In dat geval is het zeker een voordeel als je als club altijd al zelf financieel verantwoordelijk was.”

De vervanging van de hockeyvelden zal gefaseerd plaatsvinden, hoewel de exacte planning nog moet worden uitgewerkt. Xander denkt dat er gebruik zal worden gemaakt van de zomerstop en mogelijk ook de winterstop, zodat het spel niet onnodig hoeft te worden onderbroken.

Met het gebruik van de hockeyvelden door onder andere het nieuwgebouwde Kindcentrum, ziet Xander een voordeel: “We bevinden ons daarmee meer in het centrum van de aandacht, dan toen de scholen nog op de oude locatie zaten.” Deze toenemende zichtbaarheid biedt nieuwe kansen voor groei en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, en de Hockeyclub Montfoort kijkt vol vertrouwen uit naar een stralende toekomst op en buiten het veld.

Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 7 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 12 uur geleden
Afbeelding
Voetbalprogramma 14 uur geleden
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 15 uur geleden
Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 2 mei, 19:00
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 mei, 17:00
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 2 mei, 14:00