De vrijwilligers voor de Kristal Schaar.
De vrijwilligers voor de Kristal Schaar. Foto: Sjoukje Dijkstra

Kerstverkoop Stichting Vidas Novas levert opnieuw mooi bedrag op voor goede doelen in Montfoort

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

De kerstgroep van Stichting Vidas Novas heeft dit jaar opnieuw gezorgd voor een welkome financiële injectie voor diverse goede doelen in Montfoort. De opbrengst van de verkoop heeft niet alleen gezorgd voor een warme kerstsfeer, maar ook voor concrete ondersteuning aan initiatieven die de gemeenschap ten goede komen. Eind januari werden cheques uitgereikt aan belangrijke projecten, waaronder de duo-fietsen en rolstoelfiets van Rijnhoven en de vrienden van de SWOM.

Met een trotse glimlach kon Stichting Vidas Novas aankondigen dat er dankzij de kerstverkoop maar liefst tweemaal € 500 gedoneerd kon worden voor reparaties aan de fietsen. Deze donaties passen naadloos bij de visie van de stichting, die zich richt op het stimuleren van duurzaamheid en het een tweede leven geven van inspirerende (rest)materialen. De vrijwilligers die zich inzetten voor de duo-fietsen waren dan ook bijzonder dankbaar. “Hiermee kunnen ze de fietsen onderhouden en zo kunnen ze ervoor zorgen dat er nog vele fietstochtjes gemaakt kunnen worden. De bijdrage van Vidas Novas krijgt zo een goede bestemming”, verklaarden zij. Tegelijkertijd benadrukten de vrijwilligers het belang van meer ondersteuning. “We zijn constant op zoek naar nieuwe vrijwilligers, zodat zoveel mogelijk mensen plezier kunnen beleven aan de ritjes op de duo-fiets.”

Opgeruimd en opgeknapt

Naast de ondersteuning van de duo-fietsen heeft Stichting Vidas Novas een deel van de opbrengst besteed aan het opknappen van de Kristal Schaar, een winkel in de Hoogstraat waar onder andere kleding gerepareerd wordt door Ali. Dit initiatief werd gesteund door Pedro Jooren van de Steenfabriek, die de dames van Vidas Novas aanmoedigde om Ali een helpende hand te bieden. De afgelopen weken hebben vrijwilligers de winkel grondig opgeruimd en opgeknapt, waarbij zoveel mogelijk oude materialen hergebruikt zijn.

De verlengde toonbank is bijvoorbeeld gemaakt met hout uit de oude pastorie van de RK kerk. Met hulp van diverse vrijwilligers en donaties van onder andere ‘t Bakkershuis, Subb4, Wendy en Patrick Sas, Steijn van Vliet en Van Wijngaarden Woninginrichting heeft de winkel een complete make-over gekregen. Pedro en de dames van Vidas Novas hopen dat Ali met nog meer plezier zijn duurzame werk kan voortzetten in zijn vernieuwde winkel.

Voor meer informatie over de duofietsen kunt u terecht op de volgende websites: www.swomontfoort.nl en www.rijnhoven.nl.

Afbeelding
Overhandiging van de cheque aan De Rijnhoventen bate van de duofiets.
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 11 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 12 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 13 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 16 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 18 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes 21 uur geleden
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00
Lopers komen aan bij 't Kruispunt.
Bevrijdingsvuur in Linschoten 7 mei, 18:00