Afbeelding

Zonovergoten Lentemarkt wordt druk bezocht

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Bezoekers en standhouders van de jaarlijkse Lentemarkt in Montfoort hadden het getroffen zaterdag. De straten bruisten van het leven, terwijl de zon hoog aan de hemel stond en de terrassen vol zaten met mensen die genoten van het weer en de levendige sfeer. Met maar liefst 60 kraampjes verspreid over het centrum, was er voor ieder wat wils en werd het een dag van ontdekking en plezier voor jong en oud.

Bij Casaz Studio waren bezoekers getuige van een creatief schouwspel, waar een stel druk bezig was met het maken van een moodboard. Verderop trok Ha-Ra, specialist in milieuvriendelijke schoonmaakproducten, de aandacht met hun assortiment. Ondertussen snuffelden heel wat geïnteresseerden rond tussen de woonaccessoires van LoLife. Terwijl bij verenigingen zoals de Hockeyclub en buurthuis het Wispelhuis en polsstokclub Linschoten van alles te doen en te beleven viel, werd bij ‘t Bakkershuis goede zakengedaan met een rommelmarkt en een eigen terras, waar de heerlijke broodjes kroket en soep gretig aftrek vonden.

De opbrengst van de dag was niet alleen een getuigenis van het commerciële succes van de markt, maar ook van de solidariteit en steun van de gemeenschap. Marjon de Jong, coördinator van het ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie, deelde enthousiast dat de opbrengst maar liefst 1100 euro bedroeg, een bedrag dat zal worden ingezet voor hun activiteiten en diensten.

Terwijl de markt werd omlijst door vrolijke deuntjes van ZWUP en shantykoor De IJsselzangers, vonden ook de ijsjes bij Daan’s Droomijs gretig aftrek. De rij strekte zich soms uit tot op de weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook de bootjes hadden hun weg naar en door Montfoort gevonden, waardoor het centrum bruisender was dan ooit tevoren.

Gevraagd naar hun ervaringen, reageerden deelnemers unaniem positief. Ze beaamden volmondig dat ze volgend jaar graag weer van de partij zouden zijn. En met zo’n overweldigende steun en enthousiasme uit de gemeenschap, belooft de volgende editie van de Lentemarkt alleen maar groter en beter te worden. De dag werd uiteindelijk feestelijk afgesloten met een uitverkocht KPJ Tentfeest op het IJsselveld in Montfoort, vanwaar heel Montfoort nog in de kleine uurtjes mee kon genieten....

Volle terrasjes vanaf het eerste uur.
Afbeelding