Afbeelding
Foto: JOS SANGERS

In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024)

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Piet Rutges, het langstzittende bandlid van Stage Fright, is op 1 april overleden. Geboren en getogen in Montfoort, was Piet een fervent muzikant die zijn passie voor muziek al op jonge leeftijd ontdekte. Van zijn eerste band, The Statues in 1966, tot bijna twee decennia bij Stage Fright, heeft hij met zijn zang, gitaar- en toetsenisttalent generaties betoverd.

Naast zijn muzikale bijdragen, stond Piet bekend om zijn vrijwilligerswerk, waaronder kortstondig zijn rol als jurylid en coach (2020) bij de Voice of Montfoort en zijn betrokkenheid bij het zingen met mensen met dementie: liedjes uit ‘de oude doos’. Zijn positieve instelling en levenslust waren inspirerend voor velen. “Muziek maken is plezier!” Zo stond Piet Rutges in het leven.

Gedurende de laatste jaren van zijn werkende leven gaf hij leiding aan de verdere uitbouw van het bedrijf Inter Rutges in Montfoort. De muzikant in hart en nieren wordt omschreven als iemand met een positieve instelling, ongekende wilskracht en enorme vechtlust. Als levensgenieter genoot hij graag van mooie dingen. Was hij niet bezig met muziek, dan was hij te vinden op ‘the green’ voor een potje golf. Volgens de kleinkinderen was hij de leukste opa. “Wat was je nog graag bij ons gebleven, maar het was je niet gegund”, aldus de familie op de rouwkaart.

Piet Rutges zal gemist worden, niet alleen vanwege zijn muzikale erfenis, maar ook om zijn vrijgevigheid en warme persoonlijkheid. In de woorden van de familie klinkt berusting door: ‘Als leven lijden wordt, dan is liefde loslaten’. Op de facebookpagina van Stage Fright een laatste boodschap aan Piet: “Rust zacht en maak tot we elkaar weerzien vast muziek met onze vrienden die je daarboven zal treffen. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar zijn vrouw Carla Rutges, dochter Sacha en kleinkinderen. Veel sterkte en liefde gewenst in deze verdrietige tijd.”

Afbeelding
Afbeelding
Gert den Houdijker haalt uit op Niergnies 1 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Oudewater 14 uur geleden
Boer Gerbrand bij zijn koeien.
Montfoortse boer plant 500 bomen en struiken 15 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht vierde haar 110-jarige bestaan 16 uur geleden
Afbeelding
Snelladen in Oudewater 17 uur geleden
De organisatie van de Oranjevereniging mag terugkijken op een geslaagde Koningsdag.
Koningsdag Hekendorp 18 uur geleden
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 28 apr, 19:00
Afbeelding
Wandelchallenge van start 28 apr, 17:00