Afbeelding
Foto: JOS SANGERS

In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024)

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Piet Rutges, het langstzittende bandlid van Stage Fright, is op 1 april overleden. Geboren en getogen in Montfoort, was Piet een fervent muzikant die zijn passie voor muziek al op jonge leeftijd ontdekte. Van zijn eerste band, The Statues in 1966, tot bijna twee decennia bij Stage Fright, heeft hij met zijn zang, gitaar- en toetsenisttalent generaties betoverd.

Naast zijn muzikale bijdragen, stond Piet bekend om zijn vrijwilligerswerk, waaronder kortstondig zijn rol als jurylid en coach (2020) bij de Voice of Montfoort en zijn betrokkenheid bij het zingen met mensen met dementie: liedjes uit ‘de oude doos’. Zijn positieve instelling en levenslust waren inspirerend voor velen. “Muziek maken is plezier!” Zo stond Piet Rutges in het leven.

Gedurende de laatste jaren van zijn werkende leven gaf hij leiding aan de verdere uitbouw van het bedrijf Inter Rutges in Montfoort. De muzikant in hart en nieren wordt omschreven als iemand met een positieve instelling, ongekende wilskracht en enorme vechtlust. Als levensgenieter genoot hij graag van mooie dingen. Was hij niet bezig met muziek, dan was hij te vinden op ‘the green’ voor een potje golf. Volgens de kleinkinderen was hij de leukste opa. “Wat was je nog graag bij ons gebleven, maar het was je niet gegund”, aldus de familie op de rouwkaart.

Piet Rutges zal gemist worden, niet alleen vanwege zijn muzikale erfenis, maar ook om zijn vrijgevigheid en warme persoonlijkheid. In de woorden van de familie klinkt berusting door: ‘Als leven lijden wordt, dan is liefde loslaten’. Op de facebookpagina van Stage Fright een laatste boodschap aan Piet: “Rust zacht en maak tot we elkaar weerzien vast muziek met onze vrienden die je daarboven zal treffen. Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar zijn vrouw Carla Rutges, dochter Sacha en kleinkinderen. Veel sterkte en liefde gewenst in deze verdrietige tijd.”

Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00