Afbeelding

Scouting Jorisgroep Oudewater opent de deuren voor alle jeugd en jongeren

Algemeen

Aad Kuiper

Scouting Jorisgroep Oudewater organiseert zaterdag 13 april een Open Dag in en rond hun clubhuis De Draak om deelnemers kennis te laten maken met hun activiteiten. En dat zijn er veel en ze zijn afwisselend en sommige zijn heel bijzonder. De ene activiteit is nog leuker dan de andere. Eigenlijk is het bij iedere activiteit elke keer weer opnieuw: tijd voor avontuur!

Voorzitter Lars Vermeij vertelt: “Onze vrijwilligers zetten elke week enorm veel toffe activiteiten neer voor leden. Denk aan sportklimmen, vlot varen en ‘op zijn kop fietsen’, én we kunnen ons voorstellen dat anderen (buiten de groep) het superleuk lijkt om dat ook eens te komen doen. En dat kan! De Open Dag is hét moment om kennis te maken met de Scouting.”

Tijd voor avontuur

“Heeft de Scouting je altijd al interessant geleken voor je kind (of voor jezelf) of ben je simpelweg op zoek naar een leuk gratis uitje in de buurt? Dan is het zeker een goed idee om langs te lopen op zaterdag 13 april tussen 10.00 en 15.00 uur op Touwslag 6 in Oudewater. Aanmelden is niet nodig; we zien je graag komen.”

Lars noemde al een aantal activiteiten: sportklimmen, vlot varen en ‘op zijn kop fietsen’, maar dat is niet alles. Zo is er ook arrow tag, bungeerun, en nog veel meer.

Scouting Jorisgroep Oudewater

Scouting Jorisgroep is al meer dan 35 jaar een begrip in Oudewater. Wekelijks beleven meer dan 200 kinderen en jongeren tussen de 5 en 21 jaar hier uitdagende avonturen met leeftijdsgenoten. “De activiteiten die je bij Scouting beleeft zijn nooit hetzelfde en doe je bijna altijd buiten. Lekker ravotten in de natuur, sport en spel, iets creatiefs of juist handige outdoorskills ontdekken: er is te veel om op te noemen.”

Afbeelding
Afbeelding
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 15 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 22 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00