Afbeelding
Foto: Aad Kuiper

Pasen op de club

Algemeen

Aad Kuiper

De club, daarmee wordt Jeugdvereniging Gabriel bedoeld, viert Pasen ieder jaar zeer uitgebreid, ook met niet-leden van de club, vertelde Tamara van Bemmel. En het was dan ook erg druk afgelopen zaterdag in Clubhuis de Walnood aan de Provincialeweg Oost 62 in Haastrecht - het uitnodigende prikbordje in De IJsselbode had daar wellicht een bijdrage aan geleverd. Bovendien was het enorm gezellig en vermaakten alle kinderen zich zo te zien uitstekend. Misschien sluiten zich hierna nog meer kinderen en jongeren zich aan bij de tegen de vijftig leden van deze bloeiende jeugdvereniging, want dat het een leuke club is, laat zich raden.

Afwisselende activiteiten

Tamara praat me even bij: “Elk jaar op de zaterdag voor Pasen zijn alle kinderen tot, zeg maar, tien jaar van harte welkom. Ze gaan eieren zoeken, knutselen, kleuren en kunnen geschminkt worden, maar er is ook een soort bingo. En natuurlijk is de paashaas er! Maar als ze op een gegeven moment willen gaan voetballen is dat natuurlijk ook prima. We hebben wel eens meer een feestje voor iedereen, maar elke doordeweekse avond komen hier een flink stel kinderen in groepjes bij elkaar; gesplitst in kleine en grote meiden en kleine en grote jongens; elke groep heeft een eigen naam, bijvoorbeeld rivierbunnies en dijkratten. Ze komen uit Haastrecht, Hekendorp en Oudewater en we organiseren, samen met de groep, allerlei afwisselende activiteiten zodat ze allemaal aan hun trekken komen. En met een paar handen vol vrijwilligers zorgen we ervoor dat ze het goed naar hun zin hebben.”

“Het vinden van vrijwilligers wordt trouwens wel wat lastiger”, laat Tamara tussendoor weten, “dus als iemand het leuk vindt om kinderen/jongeren te begeleiden, moet die maar even contact opnemen. Ook met de leiding hebben we altijd heel gezellig.”

“We sluiten het seizoen altijd af met een zomerkamp. Dit jaar gaan we naar Budel. De kinderen vinden dat altijd zo enorm gaaf … de leiding trouwens ook; het is echt leuk. Trouwens, alles is echt heel leuk! Kijk maar om je heen. Gaaf toch?!”

Voor eventueel contact: stuur e-mailtje naar info@jvgabriel.nl

De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 37 minuten geleden
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 1 uur geleden
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 5 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 7 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 10 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen gisteren
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 mei, 17:00
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 16 mei, 14:00