Een plattegrond van de palmtocht langs de kerken.
Een plattegrond van de palmtocht langs de kerken.

Palmzaterdag

Algemeen

Margreet Nagtegaal

De veertigdagentijd is bijna ten einde. Alleen de stille of Heilige week gaat nog vooraf aan het paasfeest. Het Interkerkelijk Kontakt Oudewater (IKO) wil hier extra aandacht aan besteden door de intocht van Jezus in Jeruzalem in herinnering te brengen door een palmtocht te organiseren dóór de kerken van Oudewater.

Op zaterdag 23 maart om 19.00 uur start de palmtochtwandeling bij de Jozefschool aan De Cope, de kerkruimte van de Ambassade van het Koninkrijk van God. Daarna zullen alle kerken lopend bezocht worden met een moment van gebed en een lied. De tocht eindigt bij de St. Fransiscuskerk.

Zo vlak voor de Paastijd wil het IKO de intocht van Jezus in Jeruzalem in herinnering brengen. Dat willen zij doen met een wandeling van kerk naar kerk. “Elke kerk is ook een plek van gebed en samen zingen om zo tot uiting te brengen dat het leven en sterven van Jezus ons raakt en verbindt. Net als Jezus door Jeruzalem ging, gaan wij door onze stad. De weg van Jezus volgend, van de poort in de stad waar Jezus nog toegezongen werd tot aan de weg naar het kruis op Golgotha. De palmtakken worden bij de kerk uitgereikt.”

Van kerk naar kerk

De start van de wandeling is dus om 19.00 uur in de Jozefschool aan De Cope. Daarna gaan ze naar de Protestante Gemeente Oudewater in de Ontmoetingskerk aan de Westsingel. Vervolgens naar de Grote of St. Michaël kerk van de Hervormde Gemeente Oudewater- Hekendorp. Dan vervolgen ze de wandeling naar de Oud Katholieke kerk in de Leeuweringerstraat en tot slot gaat de wandeling naar de R.K. St. Franciscuskerk in de Kapellestraat. Daar wordt de palmtocht afgesloten. In iedere kerkruimte zal een gebed worden uitgesproken en een lied gezongen. De hele tocht zal ongeveer twee uur gaan duren.

Voor de wandeling langs en dóór de kerken hoeft u zich niet aan te melden. U kunt natuurlijk overal aansluiten en een gedeelte meewandelen. Het IKO nodigt u van harte uit mee te lopen!

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 17 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 19 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 22 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting gisteren
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00