Grote lange tafels vol pannenkoekeneters in De Boezem.
Grote lange tafels vol pannenkoekeneters in De Boezem.

Pannenkoeken, pannenkoeken en nog eens pannenkoeken

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Het was echt een feestje, het pannenkoekenfestijn in Hekendorp. Eerst schaatsen met de ijsclub, toen pannenkoeken bakken. Het winnende team van de nostalgie quiz won ... een pannenkoekenpakket! En daarna nog het pannenkoekenfestijn in een volgepropte Boezem. Wat een feest was het!

Ruim 35 kinderen gingen vroeg in de middag eerst schaatsen met de Hekendorpsche IJsclub op de Utrechtse schaatsbaan. Een terugkerend uitje waar veel Hekendorpse kinderen graag gebruik van maken.

Toen de kinderen uitgezwaaid waren gingen vrijwilligers aan de slag in De Boezem om ruim 35 pakken pannenkoekenmix weg te bakken. Extra gaspitten waren aangesleept om de megaklus te klaren.

Rond half 4 startte de nostalgiequiz. Vragen over merken bromfiets, auto’s, tv-programma’s van vroeger en nog veel meer. Het winnende team kreeg de prijs van de dag; een pannenkoekenpakket!

De Boezem stroomde in de loop van de middag vol met mensen, jong en oud. En toen de jeugd van het schaatsen terugkwam rond 5 uur kon er met het pannenkoekenfestijn worden gestart. Ruim honderd mensen, jong en oud door elkaar heen gingen aan tafel. Alle pannenkoeken die waren gebakken zijn opgegaan en als toetje was er nog een heerlijk ijsje.

Hekendorp had zo een heel leuke dag. De organisatie kijkt tevreden terug op een meer dan geslaagd pannenkoekenfestijn. Het doel was leuke, gezellige ontmoetingen met elkaar te hebben met jong en oud. Dat doel is zeker behaald. Sponsoring van Koopmans, Plus en Jumbo Oudewater werden hartelijk bedankt.

Afbeelding
Afbeelding
Herdenken? 3 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 6 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 20 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 21 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 22 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00