Het gezamenlijke kinderkoor met begeleiding en alle dirigenten.
Het gezamenlijke kinderkoor met begeleiding en alle dirigenten.

Kinderkorenmiddag in Oudewater

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Het is al veertig jaar een traditie dat een aantal kinderkoren uit de regio jaarlijks een gezamenlijk optreden verzorgen. Deze keer, nadat het vijf jaar niet door kon gaan vanwege corona, was Oudewater gastheer voor de kinderkoren uit Linschoten en Wilnis. Een prachtige middag waarin zo’n vijfenzeventig kinderen een mooi optreden verzorgden.

Het vraagt heel wat voorbereiding om drie koren met kinderen van vier tot en met twaalf jaar een leuke middag te bezorgen. Maar dat was pico bello georganiseerd. Tussen het oefenen door was de Rank de uitvalsbasis waar gedronken, geknutseld en even ontladen kon worden. De drie koren die deze middag samen een optreden verzorgden hadden een eigen optreden en tot slot een gezamenlijk optreden. De kinderkoren Jedaja uit Oudewater, Emanuël uit Linschoten en Ismael uit Wilnis zongen de sterren van de hemel. Er werden hedendaagse, christelijke kinderliederen gezongen. Het is prachtig om zoveel kinderen te zien zingen, eenieder op zijn of haar eigen wijze. Er was ook samenzang en een korte meditatie van ds. de Koning Gans. De St. Michaëlskerk was goed gevuld met opa’s en oma’s, mama’s en papa’s, veel broertjes en zusjes en belangstellenden. Peter den Hertog was de eerste dirigent van het kinderkoor in Oudewater. Maar hij was ook dirigent van een kinderkoor in Harmelen. En zo ontstond het idee om jaarlijks een gezamenlijk optreden te verzorgen. Dit is 41 jaar geleden. Een zeer lange traditie dus die nog steeds wordt voortgezet.

Kinderkoren uitgelicht

Dat zingen belangrijk is voor kinderen mag duidelijk zijn als je naar die vele mooie koppies kijkt. Dirigente Dionne de Bruijn, van kinderkoor Jedaja uit Oudewater, zit in het onderwijs en vindt het leuk om samen met kinderen te zingen. Haar koor heeft 35 leden van vier tot en met twaalf jaar. “Vandaag zijn ze bij ons te gast en mag ik ook het grote koor dirigeren. Dat is de traditie.”

Haar collega dirigente uit Linschoten, Rebecca van Butselaar, zit ook in het onderwijs. “Het is voor mij belangrijk dat kinderen het leuk vinden op het koor. Ons koor heeft veel jonge leden, kleuters vormen ongeveer de helft. Dat is wel een uitdaging maar we hebben veel plezier.” Het kinderkoor uit Wilnis is het kleinste van de drie koren. Maar ze doen zeker niet onder voor de anderen. Dirigente Liesbeth Nap staat ook in groot enthousiasme voor haar koor.

Als je ook wilt komen zingen ben je natuurlijk van harte welkom, na de zomerstop in september. Kinderkoor Ismaël uit Wilnis oefent op donderdagmiddag in De Roeping, achter de Hervormde kerk in Wilnis. Inloop vanaf 14:30 uur, ze starten om 14.55 uur. Kinderen uit de regio zijn ook van harte welkom. Contactpersoon is Petra Boer, petraboer75@gmail.com, 06 22637143.

Kinderkoor Emanuël uit Linschoten oefent op maandagmiddag van 16:30 tot 17:15 uur in de Wingerd, naast de hervormde kerk in Linschoten. Contactpersoon is Lisette Langenberg, kinderkooremanuel@gmail.com.

Kinderkoor Jedaja uit Oudewater oefent op donderdagavond in de Rank, tegenover de Grote Kerk in Oudewater, van 18.30 tot 19.15 uur. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom. Contactpersoon is Anneke Verkleij, 06 12847110, achagoort@hotmail.com

Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 1 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 15 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 16 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 17 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 20 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 22 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes gisteren
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00