Creativiteit was een onderdeel van de vrijwilligersdag.
Creativiteit was een onderdeel van de vrijwilligersdag.

Vrijwilligers moet je soms verwennen

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Bij de NPV-afdeling Lopikerwaard (Nederlandse Patiënten vereniging) wordt alle zorgverlening gedaan door de vele vrijwilligers die er zijn. Jaarlijks is hun inzet groot en belangeloos. Een boodschap doen, rijden naar het ziekenhuis, dagopvang, een wandeling, eten koken en noem maar op. Maar soms worden de vrijwilligers zelf ook eens verwend en geïnspireerd. Dat gebeurde op 27 februari tijdens een vrijwilligersdag in Lopikerkapel.

Tijdens de vrijwilligersdag was er alle gelegenheid om elkaar te spreken, ervaringen uit te wisselen maar ook te genieten van iets extra’s bij de koffie en thee en een uitgebreide lunch. Er was voor het thema gekozen “Aansluiten bij de ander”. De vrijwilligers werden actief aan de slag gezet met dit thema. “Hoe begin je een goed gesprek?” Met fotokaartjes en aan de hand van vragen kon er volop geoefend worden met dit thema. Het middagprogramma was gevuld met creativiteit. Het was een mooie dag waarin contacten onderling en ervaringen verdiept konden worden.

Het aantal zorgvragen neemt toe

De NPV zoekt ook nog nieuwe vrijwilligers. Voor allerhande zorgvragen. Niet alleen voor ouderen maar ook voor jonge gezinnen en mensen. Het aantal zorgvragen neemt toe, dat is in heel Nederland een feit. De NPV wil graag haar steentje bijdragen in de maatschappij door de vele kleine zorgvragen over te nemen. Alles vrijwillig en gratis. Als u een hart voor mensen hebt die zorg nodig hebben en wat tijd over hebt dan bent u meer dan welkom. Vraag eens vrijblijvend of u wat kunt betekenen. Naast het vrijwilligerswerk doet het NPV nog veel meer. De NPV komt op voor het kwetsbaar mensenleven in de breedste zin van het woord. Door te praten met de politiek, door regelmatig in kranten te publiceren, door persoonlijk advies bij medisch-ethische vragen en door het bieden van praktische hulp thuis. De NPV-afdeling Lopikerwaard zit in deze regio waaronder Oudewater, Montfoort, Linschoten en Benschop.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse voor vrijwilligerswerk bij de NPV neem dan eens een kijkje op de website www.npvzorg/lopikerwaard.nl. of neem contact op met Ellen Ruitenbeek, ellenruitenbeek69@gmail.com.

Afbeelding
Herdenken? 20 minuten geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 3 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 17 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 18 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 19 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 22 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen gisteren
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00