Afbeelding

Overval op Kruidvat in Montfoort: Dader op de vlucht

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Vrijdagavond vond er een gewapende overval plaats op de Kruidvat-winkel aan de Hoogstraat in Montfoort. De overval vond plaats rond 19.30 uur. Direct na de overval ging er een melding uit via Burgernet. De dader wist te ontkomen.

Volgens getuigen is de dader een jongen rond de 18 jaar, ongeveer 1.75, blond haar en blanke huidskleur. Hij droeg wijde slobberige kleding, een zwart/blauwe capuchon, een zwarte bivakmuts en een donkere broek, Zwarte schoenen met in de zool een witte bies, donkerblauwe handschoenen. Hij had een witte plastic tas bij zich.

De jongen drong de winkel binnen en eiste geld van de aanwezige medewerker. Nadat hij het geld gekregen had, rende hij weg in de richting van het Oude Stadhuis. De politie was snel gealarmeerd en ter plaatse. Bij aankomst was de dader echter al op de vlucht geslagen. De politie is direct een zoektocht gestart in de omgeving. Lange tijd vloog er een politiehelikopter boven Montfoort. Er zijn geen gewonden gemeld onder het personeel of de klanten van de Kruidvat. Wel zijn enkele mensen in shock geraakt door de overval. Slachtofferhulp staat klaar om indien nodig ondersteuning te bieden aan de betrokkenen.

De politie roept getuigen op om zich te melden met eventuele informatie die kan helpen bij het opsporen van de daders. Ook eventuele camerabeelden uit de omgeving worden verzameld en geanalyseerd. Mensen die de dader denken te herkennen, wordt gevraagd om dit te melden via 112. Gewaarschuwd wordt de dader niet zelf te benaderen in verband met de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen. Dit is een lopend onderzoek, en de politie vraagt het publiek om alert te zijn en verdachte situaties direct te melden.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00