Afbeelding
Foto: Sjoukje Dijkstra

Weer een Vidas Novas kerstmarkt in Daan’s Droomijs

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

In de aanloop naar de feestdagen zijn de dames van Vidas Novas druk bezig met de voorbereidingen voor hun kerstmarkt. Van 8 tot 10 december verkopen ze opnieuw in Daan’s Droomijs hun zelf gecreëerde spullen voor een goed doel. Kitty Avezaat, een bevlogen stem van het team, deelt enthousiast: “Al drie maanden lang zijn we toegewijd aan het vervaardigen van prachtige kerst- en cadeauartikelen, een jaarlijkse traditie die dit jaar een extra dimensie krijgt.”

De passie van alle betrokken Vidas Novas teamleden voor het transformeren van restspullen naar (kerst)cadeau’s met een boodschap straalt niet alleen creativiteit uit, maar draagt volgens haar ook bij aan een milieuvriendelijke benadering. “Bij Vidas Novas geloven we sterk in de kracht van hergebruik en upcycling,” benadrukken de dames. “We omarmen het idee dat van afval iets moois kan ontstaan en zetten ons dit jaar in om te tonen hoe oude spullen kunnen worden omgetoverd tot nieuwe, gave items.”

Een regel

De creativiteit bij Vidas Novas kent volgens Kitty geen grenzen. Ze deelt in alle enthousiasme: “Met een overvloed aan inspiratie moeten we keuzes maken. Toch hanteren we een simpele regel: Pas als we het zelf zouden willen aanschaffen, dan is het goed genoeg.” Alleen de meest charmante creaties verdienen een plekje in de winkel.”

Maar Vidas Novas doet meer dan alleen esthetische voorwerpen creëren. Kitty onthult: “We verkopen onze creaties en schenken de opbrengst aan een goed doel.” Hoewel het specifieke goede doel nog niet onthuld is, belooft ze later meer details te delen. Het is echter zeker dat hun bijdrage mensen in nood zal ondersteunen. Vidas Novas wil iets terugdoen voor de gemeenschap en hoopt anderen te inspireren om ook oude materialen een nieuw leven te geven.

Benieuwd naar de opmerkelijke kerst- en cadeauartikelen van Vidas Novas? Kitty nodigt uit: “Kom dan op 8, 9 en 10 december naar het pand van Daans Droomijs. Het belooft weer een gezellige ervaring te worden, doordrenkt met duurzaamheid, creativiteit en kerstsfeer.”

Een impressie van de kerstmarkt van vorig jaar.

Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 22 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00