De dames van Vidas Novas. Op de foto ontbreken Marjon van Oostrum, Aréke van Gent, Petra Hornman en Liesbeth Geling.
De dames van Vidas Novas. Op de foto ontbreken Marjon van Oostrum, Aréke van Gent, Petra Hornman en Liesbeth Geling.

Kerstactiviteiten Montfoort

Algemeen

In december staat er in Montfoort weer genoeg op de agenda om te doen en te beleven. Van sfeervolle kerstmarkten tot hartverwarmende goede doelen; Montfoort biedt inwoners en bezoekers een gevarieerde en gezellige kerstbeleving. Hier volgt een overzicht van enkele hoogtepunten die u niet mag missen.

1. Kerstmarkt in de katholieke kerk (8 en 9 december)

Op 8 en 9 december wordt de historische katholieke kerk van Montfoort omgetoverd tot een kerstparadijs. De kerstmarkt biedt een scala aan prachtige kerststukken die niet alleen de sfeer in uw huis zullen verhogen, maar ook perfect zijn als cadeau. Naast de kerstdecoraties presenteren lokale hobbyisten trots hun vaardigheden en bieden unieke handgemaakte spullen aan. Dit is de ideale gelegenheid om unieke kerstinkopen te doen en te genieten van de gezellige sfeer van de feestdagen.

2. Kerst & Rommelmarkt bij Tabakshof 1 (7 tot 9 december)

Voor degenen die op zoek zijn naar koopjes en schatten, is de Kerst & Rommelmarkt bij Tabakshof 1 een must-visit. Van 7 tot 9 december openen Ike van den Pol & Co hun schuur vol met verkoopbare items. De opbrengst van deze markt gaat naar het goede doel, waardoor elke aankoop een bijdrage levert aan een nobel doel. Met een overvloed aan (kerst)koopjes, is dit een kans om unieke vondsten te doen terwijl u bijdraagt aan een lokaal initiatief.

3. Vidas Novas Kerstmarkt in Daan’s Droomijs (8, 9 en 10 december)

Voor het tweede jaar op rij zal Vidas Novas, een groep gepassioneerde dames, de sfeervolle kerstmarkt in Daan’s Droomijs organiseren. Het evenement staat gepland voor 8, 9 en 10 december en belooft niet alleen prachtige kerst- en cadeauartikelen, maar ook een kans om bij te dragen aan twee bijzondere goede doelen. Dit jaar bestaat het team uit tien toegewijde dames, die met enthousiasme de uitdaging aangaan om van restmateriaal unieke kerst- en cadeauartikelen te maken. De opbrengst van de kerstmarkt zal worden gebruikt om twee lokale initiatieven te ondersteunen. 

Goede doelen Vidas Novas

Ook bij Vidas Novas gaat de opbrengst van de kerstmarkt naar het goede doel. Het eerste goede doel betreft een groep vrijwilligers die zich inzet voor ouderen. Van april tot en met oktober nemen zij dagelijks ouderen mee op de duofiets/rolstoelfiets, waardoor de ouderen niet alleen buiten zijn maar ook sociaal actief blijven. Helaas brengt het onderhoud van deze fietsen kosten met zich mee, die de vrijwilligers momenteel uit eigen zak betalen. Vidas Novas wil hen ondersteunen met een donatie, zodat zij ook volgend jaar met plezier ouderen kunnen blijven vergezellen. Het tweede goede doel is ‘Kristal Schaar’, een duurzame winkel aan het einde van de Hoogstraat. De eigenaar, Ali, repareert kleding, tassen en schoenen op een milieuvriendelijke manier. Vidas Novas wil Ali helpen door middel van een donatie om de winkel op te knappen. Bij het opknappen zal zoveel mogelijk oud materiaal worden hergebruikt.

De drijvende kracht achter dit evenement zijn de dames van Vidas Novas. Ze vertellen over hun inspiratie en motivatie om deel te nemen aan deze kerstverkoop:

• Angela deelt haar enthousiasme: “Ik doe mee aan de kerstverkoop, omdat ik het leuk vind om samen met anderen mooie duurzame dingen te maken voor een goed doel.”

• Jolanda benadrukt het belang van bijdragen: “Ieder mens heeft een universele behoefte om in het leven te groeien en bij te dragen aan het grotere geheel. Met dit project heb ik het gevoel een klein steentje bij te kunnen dragen.”

• Marjon vertelt over haar vreugde in het bezig zijn: “Ik vind het leuk om weer wat bezig te zijn en dat er daardoor weer mensen blij gemaakt worden. Het blijft een mooi initiatief om van restspullen weer iets moois te maken.”

• Saskia benadrukt de kracht van samenwerking: “Het is heerlijk om met elkaar dingen te bedenken en uit te voeren. Samen maken we van oude spullen mooie nieuwe dingen waar andere mensen blij van worden.”

• Mariska deelt het groepsgevoel: “Samen delen we onze kwaliteiten, versterken we elkaars initiatieven en creativiteit. Ons motto is dan ook: ‘Blij door te geven’.”

• Petra benadrukt het tastbare aspect van hun inspanningen: “Samen mooie dingen maken, met mooie mensen, voor mooie mensen, van materialen die anders weggegooid worden. Maakt de kerstgedachte heel tastbaar voor Montfoort door Montfoort!”

• Liesbeth vindt vreugde in het creëren van iets nieuws: “Het is ontzettend leuk om samen met anderen van ‘oude dingen’ iets moois en ‘nieuws’ te creëren.”

• Helène benadrukt haar creativiteit en duurzaamheidsbewustzijn: “Ik ben graag creatief bezig en vind duurzaamheid belangrijk. Samen kunnen we iets voor een ander betekenen.”

• Kitty vat de ervaring samen: “Om dit project samen te doen vind ik erg leuk, omdat je van elkaar kunt leren, kunt inspireren en het is gezellig. En dat we met de opbrengst van de verkoop goede doelen kunnen steunen is voor mij de kers op de taart.”

4. Winterfair bij Boer Hans (15 december)

Op vrijdag 15 december wordt er een Winterfair gehouden bij Boer Hans. Er zijn kraampjes, workshops, men kan wijn proeven, curlen en er is muziek. Diverse ondernemers uit Montfoort zullen vertegenwoordigd zijn op de Winterfair, waaronder een parfumerie, Molen de Valk, een lokale bakkerij uit Montfoort, enzovoorts. De kerstmarkt begint om 16.00 uur en is afgelopen om 22.00 uur. Het vindt dus bijna gelijktijdig plaats met het Witte Kerstbal voor groep 5 t/m 8, Dat is handig denkt Judith Vendrig: “Dan kunnen mensen daar hun kinderen droppen en vervolgens bij ons langskomen.”

Kerstmarkt in de katholieke kerk.
Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00