Afbeelding
Foto:

Blues and more in café de Doelen (Emmy)

Algemeen

Aad Kuiper

De coverband 24Seven komt op zaterdag 16 december 2023 in café de Doelen in Oudewater. Café de Doelen is beter bekend onder de naam Emmy en is te vinden in de Kapellestraat 14-16 in Oudewater, tegenover de kerk.

Hugo Schrama (slaggitaar) van 24Seven vertelt: “Emmy is op die zaterdag ‘the place to be’. Daar verzorgen we een optreden met onze 7-koppige bluesband 24/7. De leden van onze coverband uit de Ronde Venen vonden elkaar al in 2018 tijdens regelmatige jamsessies in Mijdrecht. Het klikte en draaide uit op meer regelmatige oefenmomenten. Sindsdien raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld en na enkele optredens in 2019 en, na corona, weer in 2022 en ‘23 werd het wel eens tijd om de vleugels uit te slaan en de muziek voor een wat breder publiek ten gehore te brengen.”

Hugo gaat enthousiast verder: “Blues is weliswaar onze basis, maar het repertoire is inmiddels veel breder; we spelen onder andere ook covers van Eric Clapton, J.J.Cale, De Dijk en The Rolling Stones. Maar natuurlijk zullen ook bijvoorbeeld Brainbox, Chuck Berry, de Bluesbrothers en Joe Cocker de revue passeren. Kortom, wat ons betreft is het geweldige muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 waarvan we weten dat we er heel veel mensen een plezier mee doen.”

Sjohn Kok (sologitarist) legt uit dat de naam van de band snel was gevonden: “We zijn bijna 24 uur per dag en 7 dagen in de week met muziek bezig en de band bestaat uit 7 leden; dat verklaart veel; misschien wel alles”.

Naast Hugo en Sjohn bestaat de band verder uit Marco van Dam (zang), Hoss Janmaat (slaggitaar), Ad Langelaar (drums), Hemmo Keijzer (basgitaar) en last but not least Erika Janmaat (saxofoon). Voor meer info over de band: www.24sevenband.nl.

Op zaterdag 16 december is café de Doelen/Emmy vrij toegankelijk en is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom.

Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 22 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00