Afbeelding

Voorleesdagen ook in bieb Oudewater en Montfoort

Algemeen

Aad Kuiper

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. Ook in de bibliotheek Oudewater worden leuke activiteiten georganiseerd, zijn er voorleestips en een kleurplatenactie. Ook wethouder Walther Kok komt hiervoor in actie, maar niet in de bibliotheek!

Dat voorlezen goed is voor de ontwikkeling van kinderen weten we natuurlijk allemaal - en voor kinderen is voorlezen een feest op zich. Met gezellig voorlezen begint een leven lang leesplezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt dit grootste boekenfeestje voor kinderen van 0 tot 6 jaar natuurlijk ook in Bibliotheek Het Groene Hart gevierd en nodigt kinderen en hun ouders daarom van harte uit voor leuke voorleesmomenten op 21, 24 en 27 januari.

Op woensdag 24 januari leest wethouder Walther Kok van de gemeente Oudewater voor aan kinderen en ouderen in woon- en zorgcentrum De Wulverhorst. Tegelijkertijd wordt door wethouder Kees van Dalen van de gemeente Montfoort voorgelezen in de Bibliotheek van Linschoten.

Prentenboek van het Jaar 2024

Ook dit jaar is voor de Nationale Voorleesdagen het ‘Prentenboek van het Jaar’ gekozen. Dit jaar is dat ‘Help! Een Verrassing!’ van Miriam Bos: een hartverwarmend verhaal over vriendschap, verwachtingen en verrassingen, waarin het vosje August tot zijn grote schrik verrast wordt door zijn vriendin Suus.

De volledige top 10 van prentenboeken is samen met het activiteitenprogramma terug te vinden op de website van de bibliotheek www.bibliotheekhetgroenehart.nl/voorleesdagen

Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 13 uur geleden
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 14 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen/-pakketten 15 uur geleden
Dauwtrappen door natuurgebied.
Dauwtrappen tijdens Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 16 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en programma 18 uur geleden
 De inschrijvingen voor het recreantentoernooi komen langzaam binnen.
Recreantentoernooi bij tafeltennisvereniging TOP 20 uur geleden
Roekoe.
Gert den Houdijker walst over iedereen heen 22 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 23 uur geleden