De acht Oudewaterse deelnemers aan de Jumbo IJscup.
De acht Oudewaterse deelnemers aan de Jumbo IJscup. Foto: pr

Jeugd SVO rijdt weer mee met Jumbo IJscup

Algemeen

Sinds begin oktober schaatsen de jeugdschaatsers van SVO weer hun rondjes op de Vechtsebanen. Dit op de zaterdagavond. Voor deze beginnende schaatsers wordt jaarlijks de Jumbo IJscup georganiseerd. Afgelopen zondag was de eerste van een serie van vijf wedstrijden.

Liene, Marit, Rosalie, Bas, Ize, Isabel, Anouk, en Rosan waren vroeg opgestaan om, tezamen met 150 kinderen van andere verenigingen, in alle vroegte op het ijs van de Vechtsebanen te staan. Onder begeleiding van trainers John de Vries en Rutger Peenstra gingen de acht rijders van SVO de strijd aan over drie keer een 100 meter. De Oudewaterse Trijnie Zuidam zorgde ervoor dat alle tijden vakkundig geregistreerd werden. Na afloop bleek dat menig deelnemer z’n persoonlijk record verbeterd had of een reeks van mooie tijden had laten noteren, die het begin kunnen zijn van een glansrijke schaatscarrière.

Tot slot reden de jongens en meisjes een massastart over vier ronden. Met een geweldige wedstijdervaring op zak keerden de rijders rond 09.30 uur tevreden weer naar huis.

Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 11 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 12 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 13 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 18 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 21 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00