Afbeelding
pr

Afsluiting SVO-seizoen

Algemeen

Na een, ondanks de nodige strubbelingen vanwege de coronamaatregelen, heerlijk schaatsseizoen sloot de Vechtsebanen afgelopen zondag voor de komende maanden weer de deuren. De jongste wedstrijdschaatsers van SVO maakten zaterdag een klein feestje van de laatste training. Ze stonden verkleed op de schaats en traditiegetrouw betraden zij na afloop op blote voeten het koude ijs. De bijna zeventig SVO-jeugdschaatsers daarentegen verkozen zaterdagmiddag de warmte van sporthal De Eiber om het seizoen af te sluiten met een diploma-uitreiking.

Hieraan voorafgaand was er een anderhalf uur durend programma georganiseerd waarbij de kinderen allerlei spelletjes in de sportzaal speelden. Zo liepen ze, begeleid door een maatje, geblinddoekt door een doolhof, renden en sprongen ze over banken en matten en volgde er een wedstrijdje op de familieski’s. De kinderen werden hierbij begeleid door hun vaste trainers die zich het hele schaatsseizoen vrijwillig ingezet hebben om de kinderen de juiste schaatstechnieken bij te brengen.

Terwijl de kinderen de laatste spelonderdelen afwerkten druppelden de eerste ouders en andere belangstellenden de zaal binnen om de officiële diploma-uitreiking bij te wonen.

Op zaterdag 12 maart lieten alle kinderen tijdens het diplomaschaatsen zien welke technieken zij al beheersen en hoe snel zij kunnen schaatsen. Dit resulteerde in een beoordeling op het diploma. Vergezeld van een kort persoonlijk woordje, waarbij de nodige complimenten werden uitgedeeld, ontving iedereen het diploma uit handen van de eigen trainer.

Clubkampioenen

Voor een zestal jeugdschaatsers volgde er deze middag nog een verrassing. Zij deden op zaterdag 19 maart mee aan de clubkampioenschappen waarvan de prijsuitreiking direct na de diploma-uitreiking volgde. Bij de jongens mocht Sverre Peenstra het goud in ontvangst nemen. Koen Roeloffzen en Jim Kool werden respectievelijk tweede en derde. De winst bij de meisjes stond op naam van Julie van de Ridder. Jette Koenheim en Liva Spruit mochten het zilver en brons in ontvangst nemen. Dat het schaatsen in het bloed zit van de winnaars blijkt misschien wel uit het feit dat vier van de medaillewinnaars nageslacht zijn van jeugdschaatstrainers.

Opening skeelerseizoen

Nu het schaatsseizoen afgesloten is en de schaatsen het vet ingaan kunnen de skeelers de kast weer uit. De wedstrijdrijders hebben ook gedurende het winterseizoen al de nodige trainingsrondjes gemaakt, zowel in de zaal als op de eigen skeelerbaan. Maar op zaterdag 2 april wordt het skateseizoen officieel afgetrapt op de skeelerbaan op het Statenland. Om 13.00 uur kunnen jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen ruiken aan de skeelersport door een proefles te volgen. Vanaf 14.00 uur kan iedereen genieten van een waar spektakel op de baan. De tweelingbroers Kay en Rick Schipper geven dan een clinic voor de wedstrijdrijders van SVO. De gebroeders Schipper hebben meerdere EK’s en WK’s gereden en zijn ware acrobaten op de skeelers. Natuurlijk krijgen ook de leden van het jeugdskaten de kans om een paar rondjes met deze topsporters mee te rijden en zo te ervaren wat zij zouden kunnen bereiken binnen deze sport. Uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen tijdens dit spektakel.


Ook een proefles volgen bij SVO?

Geef je dan snel op via jeugdskaten@svooudewater.nl.

Toerskaten voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen:
zaterdag 2 april van 13.00 tot 14.00 uur of
dinsdag 5 april van 19.00 tot 20.15 uur

Jeugdskaten van 5 t/m 11 jaar:
maandag 4 april van 17.30 tot 18.30 uur of
dinsdag 5 april van 18.00 tot 19.00 uur

Nog niet alle benodigde materialen in bezit?
Dit is geen probleem. Tijdens de proeflessen is dit te leen bij SVO.

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00