Afbeelding
Foto: pr

Genieten van muziek bij het Muziekhuis Oudewater

Algemeen

De zomer staat weer voor de deur. Hierbij komen ook altijd een hoop festiviteiten. Ook in Oudewater is er komende tijd weer genoeg te doen. Zo ook bij het Muziekhuis. Dat het daar bruist van muzikaal talent is al langere tijd bekend. Dat ze in de komende weken twee gezellige evenementen op de planning hebben staan, is wellicht wat minder bekend. Zo is er zaterdag 27 mei namelijk het ‘Muziekhuis Live’ bandavond en zaterdag 10 juni wordt het Plein Festijn georganiseerd. Wat dit precies inhoudt vertelt Sebastian van Zuijlen. Samen met zijn vrouw Loes de Vos zijn ze de eigenaren van het Muziekhuis aan de Kapellestraat.

Allereerst het Muziekhuis Live, wat aanstaande zaterdagavond 27 mei staat te gebeuren. “We proberen een paar keer per jaar een avond te organiseren waarbij er een kwalitatief goede band naar Oudewater komt voor een live optreden in het Muziekhuis” vertelt Sebastian. Deze keer komt de band H4 om hits uit de jaren 60, 70 en 80 te spelen. Verwacht vooral echte ‘rock classics’, maar ook andere genres zoals country, blues, en pop zullen voorbijkomen. Stilstaan zit er niet bij, want met zulke ‘golden oldies’ belooft het een gezellige avond te worden. Tickets voor dit evenement zijn te koop op de website van het Muziekhuis of bij geluk aan de deur. De zaal zal om 20.30 uur open gaan en vanaf 21.00 uur tot 01.00 treedt de band op.

Twee weken later staat dan het Plein Festijn alweer op de planning. Sebastian vertelt hierover: “Hierbij treden leerlingen van het Muziekhuis op om te laten zien wat ze de afgelopen tijd geleerd hebben”. Het evenement vindt plaats op zaterdagmiddag 10 juni van 15.00 tot 18.00 uur bij het Muziekhuis, op het plein uiteraard. Dit jaar zijn er veel zangleerlingen, weet Sebastian te vermelden. Daarnaast zijn er leerlingen bij die gitaar, piano drum, saxofoon, ukelele of dwarsfluit spelen. Met leeftijden vanaf 2 jaar tot 82 jaar oud, spelen er dus diverse generaties bij het Muziekhuis. “Er zal dan ook zeker een leuke afwisseling van muziekinstrumenten en samenstellingen van leerlingen komen” kan Sebastian alvast verklappen. Afsluitend geeft het Popkoor Oudewater om 17.15 uur een optreden. Het wordt een muzikale middag voor jong en oud en de toegang is gratis.

Deze twee evenementen laten zien dat er op muzikaal gebied ook zeker in Oudewater wat leuks te beleven valt.

Isa Boere

Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 29 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00