Dochter Amber van Rooijen speelt samen gitaar met vader Frank tijdens Xmas voorspeelmiddag
Dochter Amber van Rooijen speelt samen gitaar met vader Frank tijdens Xmas voorspeelmiddag

Kinderen treden op bij Muziekhuis TV

Algemeen

De leerlingen van Muziekhuis Oudewater lieten in een Xmas voorspeelmiddag zien en horen wat ze geleerd hebben tijdens de instrument- en zanglessen. De twee shows die opgenomen werden op zaterdag 18 december zijn online nog te bekijken te beluisteren.

Het Muziekhuis kon bij de optredens geen publiek ontvangen, geen opa’s en oma’s of papa’ s en mama’s die de vorderingen van hun kind op de muziekschool konden bewonderen. Maar Sebastian en Loes van Zuijlen bedachten om net als vorig jaar de optredens van de soms zeer jonge talentjes via Muziekhuis TV online te zetten. Zowel life als achteraf kunnen daardoor veel mensen meegenieten. In een prachtig kerstdecor mogen de leerlingen hun optreden doen. Je moet er wel lef voor hebben om op het podium en in de schijnwerpers te gaan staan. Zoals een jong meisje achter de piano. Ze speelt zomaar twee nummers voor het publiek. Of juf Iris die met een groepje hele jonge kinderen van groep 1 en 2, een paar leuke kerstnummers doet. De kinderen zelf, die om de beurt vallen of samen even bewegen op klassieke muziek. Voor sommige echt een spannend avontuur om op het podium te staan.

Voor het eerst op een podium, dat leren ze in het Muziekhuis. Net zoals gitaarspelen, drummen, dwarsfluiten en zang. Er is een meisje dat met haar vader optreedt. Samen spelen ze twee nummers op de gitaar. Ook het kinderkerstkoor met engeltjes verzorgt een mooi optreden. Het zijn allemaal beginnende talentjes. De één al wat verder dan de ander. Sommigen nog maar een half jaartje op de muzieklessen en de ander al wat langer. Maar het publiek, online of de kinderen die aanwezig zijn, mogen het al zien en horen.

Via de website van het Muziekhuis is de link van de Xmas voorspeelmiddag makkelijk te vinden.

Gewoon even kijken en wie weet, sta jij de volgende keer op het podium omdat je ook met muziek of zanglessen bent begonnen!

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 9 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 11 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 14 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 16 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00