Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Open Dag Muziekhuis Oudewater: feest voor iedereen

Algemeen

Muziek, ijs en ballonen; meer is niet nodig voor een mooi feest. Want dat was het op de Open Dag van Muziekhuis Oudewater. Zaterdag konden kinderen zingen, dansen en springen. Het was een vrolijke én zonnige dag!

Met de goede ervaring op zak van de Open Dag in coronatijd van 2020, was het voor Loes en Sebas van Zuijlen logisch dat ze de dag weer min of meer hetzelfde als vorig jaar zouden organiseren. “De kinderen naar binnen voor een proefles, en de ouders blijven buiten op het plein. De proeflessen voor een muziekinstrument moeten vooraf gereserveerd worden. Zo weten de docenten zeker dat ze proefleerlingen ontvangen en de kinderen krijgen een half uur lang aandacht van de docent.”

Dans en musical

Op het feestelijk aangeklede plein konden de kleinste kinderen meedoen aan een muziekles, samen met hun ouders. Binnen konden kinderen een proefles dansen volgen bij Maxime Jongerius van Studio MaxDance en Dennis de Groot van Mirakeltheater gaf een proefles Musicaltheater. In grote getalen kwamen de kinderen af op al het moois dat het Muziekhuis te bieden heeft. En als muziek of dans toch even niet zo je ding was, dan was er alsnog genoeg vertier: een springkussen, dat is altijd goed. En er was ijs, voor alle kinderen. Van Roberto natuurlijk.

Speech

Na de Open Dag was er een feestelijke borrel voor genodigden om de vijfde verjaardag van het Muziekhuis te vieren. Wethouder Kok sprak de jubilarissen toe. “Hoe hebben we het in Oudewater ooit zonder Muziekhuis kunnen doen?”, vroeg de wethouder zich af. Ook de wethouder kijkt uit naar het voorzichtig aangekondigde grachtenconcert. Hij vroeg een driewerf hoera voor de toekomst van het Muziekhuis!

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 3 minuten geleden
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 2 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 5 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 19 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 20 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 21 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug gisteren
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 24 apr, 12:00