Afbeelding
pr

Beroemde artiesten geven GRATIS les in Muziekhuis Oudewater

Algemeen

Zondag 10 oktober kunnen jongeren van 13 tot en met 18 jaar workshops volgen in Muziekhuis Oudewater. Dit keer geen bekende Oudewatenaren die de les geven, maar beroemde artiesten, bekend van televisie en het grote podium. Deze leerzame middag - met een beetje glitter en glamour - is mogelijk gemaakt door Cultuurhuis Oudewater, Studio Max Dance, Mirakel Theater en natuurlijk Muziekhuis Oudewater.

Meld je nu aan!

Ben je tussen de 13 en 18 jaar dan kan je je volgende week zondag voor heel even beroemd voelen. Je kan dansen met Juvat Westendorp die wereldberoemd is geworden in Nederland door zijn deelname aan So You Think You Can Dance. Of zing de sterren van de hemel met musicalster Barry Beijer die Zazu speelde in The Lion King. De zanger van de Handsome Poets neemt je mee in de magische wereld van het liedjes schrijven. Of maak een vlog onder de bezielende leiding van vlogger en BNN-presentator Rens Polman. “De workshops zijn bijna een soort masterclasses. De jongeren gaan echt de diepte in en ook zelf creëren. Het wordt heel gaaf”, vertelt een enthousiaste Loes de Vos.

Kunstbende

Midden in coronatijd werd cultuurcoach Saskia Wulterkens gebeld door Kunstbende. De creatieve netwerkorganisatie, die talentjachten organiseert voor jongeren in grote steden, wil graag meer bekendheid in de regio genereren. Saskia: “Ze vroegen mij of ze wat in Oudewater konden organiseren om hun naamsbekendheid te vergroten. Dat vond ik meteen een goed idee. Maar dan wel samen met andere culturele instellingen. Want dat is hoe we dit soort dingen doen in Oudewater: samen!” Ze sloeg de handen ineen met Loes de Vos, Maxime Jongerius en Dennis de Groot en zette een workshopmiddag in touw.

De samenwerking met Kunstbende maakte het mogelijk om de vier beroemde artiesten te vragen als docenten. Saskia: “Omdat we ook een bijdrage van het Mooyman Martens fonds hebben gekregen, kunnen we de workshops nu kosteloos aanbieden. Dat vinden we belangrijk, wat zo zijn ze toegankelijk voor álle jongeren.”

Maxime wil benadrukken hoe bijzonder het is dat de vier naar Oudewater komen en deelnemers niets hoeven te betalen. “Dit krijg je normaal gesproken niet zomaar voor elkaar”, vertelt Maxime. “Als ik nu nog een jonge danseres was en ik zag de kans om naar een workshop van Juvat Westendorp te gaan…? Dan zou ik echt door het dolle zijn!”

Aanmelden

Wie staat er niet te popelen om deel te nemen aan één van deze toffe workshops? Je kan je aanmelden voor een workshop op http://muziekhuisoudewater.nl/kunstbende. “Meld je snel aan! We werken niet met een gelimiteerd aantal plaatsen, maar het is goed te weten wie er mee gaan doen. Dan kunnen we ons voorbereiden”, aldus Maxime.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 5 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 6 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 7 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 14 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 15 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00