In de klassen werd gedanst en gezongen op het jubileumliedje, met bijbehorend filmpje van het Muziekhuis Oudewater op de melodie van de swingende Tequila Song.
In de klassen werd gedanst en gezongen op het jubileumliedje, met bijbehorend filmpje van het Muziekhuis Oudewater op de melodie van de swingende Tequila Song. pr

Feestend het nieuwe jaar in met jarig Muziekhuis Oudewater

Algemeen

De basisschoolkinderen in Oudewater en Hekendorp zijn het schooljaar swingend van start gegaan. Vanwege de vijfde verjaardag van Muziekhuis Oudewater, gingen Sebastian en Loes van Zuijlen samen met docent Caroline op de eerste schooldag ‘on tour’ langs de scholen. Alle kinderen kregen een heuse Muziekhuis-sambabal overhandigd.

Tussen het tien uurtje en de lunch was het op alle scholen feest. In de klassen werd gedanst en gezongen op het jubileumliedje, met bijbehorend filmpje van het Muziekhuis Oudewater op de melodie van de swingende Tequila Song. “Met dit cadeautje willen we nog eens extra uitdragen dat je muziek samen maakt. We doen het hele jaar door veel samen met de scholen en daar zijn we heel blij mee. Hiermee willen we leerkrachten en leerlingen bedanken”, vertelt Sebastian enthousiast.

Midden in Oudewater

Het is alweer vijf jaar geleden dat, na een flinke renovatie van het monumentale pand, Loes en Sebastian de deuren van Muziekhuis Oudewater aan de Kapellestraat openden. Inmiddels is deze bruisende plek niet meer weg te denken uit de stad. En ja, natuurlijk zijn ze trots. Loes: “We hebben een prachtig docententeam en zoveel leuke leerlingen waarmee we al vijf jaar mogen samenwerken. Daar konden we alleen maar van dromen. Het brengt zoveel energie in het pand en het voelt heel bijzonder om op die manier de functie van school te kunnen blijven vervullen.”

Sebastian en Loes hebben in vijf jaar veel verbinding gezocht met verenigingen en initiatieven in Oudewater. Er zijn prachtige samenwerkingen met Studio Max Dance, Toneelvereniging ArtoZona, Mirakel Musicaltheater en Podium Oudewater. En ook met De Blauwblaadjes, De Vrienden van Oudewater en Heksenketel. “Zo kan ik nog wel even doorgaan”, aldus Loes. “We stellen ons daar graag voor open, daarom is het erg leuk dat je door de jaren heen ziet dat deze initiatieven ons steeds meer weten te vinden. Met zoveel creativiteit kun we elkaars krachten versterken. Het leuke en kenmerkende aan Oudewater is ook wel dat je hier echt op elkaar kunt bouwen!”

Waar ze trots op zijn? Dat is bijna te veel om op te noemen. Sebastian: “Muziekhuis LIVE band-avonden, de musicalvoorstellingen, leerling presentaties en het Plein Festijn, zijn stuk voor stuk hoogtepunten.” Met heel veel plezier denkt hij terug aan het Spelenderwijsorkest. “We hebben drie jaar lang muziek gemaakt met alle leerlingen van groep 5 tot en met 8 in Oudewater en Hekendorp. Het moment dat zestig kinderen na drie lessen samen een orkest vormen en het plezier wat dan van hun gezichten afstraalt is magisch!”

Vanaf dit seizoen geven de docenten van Muziekhuis Oudewater ook weer diverse lessen en workshops op de scholen. De docenten ondersteunen de groepsleerkrachten bij muziekonderwijs en laten bovendien zien hoe je muziek in kunt zetten bij vakken als taal en rekenen.

Waardering

Zowel Loes als Sebastian noemen beiden één specifiek moment dat voor hen heel dierbaar is: het winnen van de Hugo Kotestein oorkonde. Loes: “Met het winnen van deze prijs ontvingen we de waardering voor alles waar wij voor stonden toen we dit avontuur startten. De uitdaging om het monumentale pand in ere te herstellen en een maatschappelijke functie te geven hebben we met beide handen aangepakt. We hebben er met hart en ziel aan gewerkt. Dat een organisatie als Hugo Kotestein dat heeft opgemerkt maakt ons trots. Onze ouders hebben hier ook een grote bijdrage aan geleverd, en nog steeds zijn hun lieve steun en de vele hand- en spandiensten van onschatbare waarde.”

Toekomst

Over vijf jaar hopen Loes en Sebastian nog steeds mooie voorstellingen te programmeren, nog meer culturele samenwerking te hebben gerealiseerd, organiseren zij volop optredens en hopen zij nog steeds veel kinderen en volwassenen te mogen verwelkomen voor de muziek-, zang-, musical- en danslessen. “We dromen van een grachtenconcert vanuit de achtertuin van het Muziekhuis, waarbij de mensen vanuit hun bootje op de gracht en vanaf de kade kunnen genieten van de optredens. Dat lijkt me heel gaaf!” mijmert Sebastian. Loes vult aan “We lopen altijd over van de ideeën. Het Muziekhuis is onze uit de hand gelopen hobby zeggen we altijd tegen elkaar. Soms is het wel even puzzelen met de tijd, omdat we naast het Muziekhuis ook ons eigen bedrijf de muziekmethode 123ZING hebben. Het haakt gelukkig wel heel mooi in elkaar.”

Open dag

Deze hele week staat in het Muziekhuis in het teken van het 5-jarig bestaan, met als afsluiter de feestelijke open dag op zaterdag 4 september van 10.00 tot 15.00 uur. Er is van alles te beleven die dag! Op het plein zijn allerlei muzikale spellen te doen er is een springkussen en het Muziekhuis trakteert op een gratis Roberto ijsje! Je kunt een proefles volgen op een instrument naar keuze (vooraf reserveren) en meedoen met open lessen van de diverse cursussen muziek en zang, maar ook dans van Studio Max Dance en musical van Mirakel Musicaltheater! Bekijk het programma van de open dag op muziekhuisoudewater.nl.

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Vanwege de vijfde verjaardag van Muziekhuis Oudewater, gingen Sebastian en Loes van Zuijlen samen met docent Caroline op de eerste schooldag 'on tour' langs de scholen.
Alle kinderen kregen een heuse Muziekhuis-sambabal overhandigd.
In de klassen werd gedanst en gezongen op het jubileumliedje, met bijbehorend filmpje van het Muziekhuis Oudewater op de melodie van de swingende Tequila Song.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 10 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 11 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 12 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 19 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00