<p pstyle="BODY">Musical Kids opnames boekenwurm.</p>

Musical Kids opnames boekenwurm.

(pr)

Muziekhuis Oudewater: er klinkt weer muziek!

Het Muziekhuis aan de Kapellestraat in Oudewater bruist weer! De muziekschool sloot half december, vlak na de online kerstvoorstellingen haar deuren en startte in januari weer met onlinelessen. Nu maken ze zich op voor de musicals!

"We hebben een onwijs creatief docententeam, dus de onlinelessen waren een goed alternatief. Soms gaven docenten in het Muziekhuis de onlineles en dan konden Sebas en ik meegenieten van alle creatieve onlinespellen en opdrachten die werden bedacht", vertelt Loes van Zuijlen-de Vos van het Muziekhuis.

Toen buiten sporten weer mogelijk werd, was gemeente Oudewater zo behulpzaam om ook buiten de groepslessen voor kinderen van het Muziekhuis weer toe te staan. Onder een partytent op het plein van het Muziekhuis begon het weer langzaam te bruisen. De allerkleinste muzikanten gingen buiten op ‘Muziekavontuur’ en ontdekten met welke materialen je muziek kan maken. De Musical Kids en Musical Class speelden hun eerste scènes en er werd zelfs instrumentles gegeven.

"Toen het dichterbij kwam dat we naar binnen mochten, gingen we brainstormen over de aanpak van de afsluiting van het seizoen. De leerlingen hebben zo hard gewerkt, dat moesten we hoe dan ook voor ze voor elkaar boksen." Op zaterdag 3 juli kunnen alle leerlingen van het Muziekhuis laten zien en horen wat zij in huis hebben tijdens de Zomer Presentaties. "Het wordt een coronaproof editie op ons eigen plein. Op het podium buiten kunnen leerlingen presenteren wat ze geleerd hebben tijdens het afgelopen seizoen", vertelt Loes.

Film

De Musical Kids (6-9 jaar) en de Musical Class (10-17 jaar) sluiten het seizoen heel speciaal af met hun eigen musicalfilm! "De voorstellingen stonden gepland in juni en we durfden het risico niet te nemen voor een musicaluitvoering met live publiek", vertelt Sebastian van Zuijlen. "Toen hebben we besloten om met beide groepen een musicalfilm te maken." Docenten Kirsten Boere en Jolieke Sorber vertellen verder: "We zijn in februari begonnen met online repeteren, wat soms best een uitdaging was maar wel enorm leerzaam voor zowel ons als voor de kinderen. We hebben de scènes gelezen, de eerste liedjes ingestudeerd en allerlei leuke improvisatie-spellen gedaan die te maken hadden met de diverse rollen in het stuk." De Musical Kids spelen de voorstelling Boekenwurm, die gebaseerd is op het verhaal van Matilda van Roald Dahl. "Toen we weer buiten mochten repeteren konden we de scènes eindelijk gaan spelen dat was echt genieten!"

Afgelopen zaterdag 12 juni is de hele musical gefilmd inclusief kap en grime door Sebastian van het Muziekhuis met hulp van gelegenheidsgeluidsman Tim Boere. Jolieke: "Misschien nog wel extra bijzonder is dat we alle liedjes uit de musical hebben ingezongen in de 123ZING opnamestudio van Sebastian. Een ervaring die je niet elke dag meemaakt." De Musical Kids vonden het filmen en inzingen heel bijzonder en kijken er ook naar uit dat hun musicalfilm op zaterdag 3 juli online wordt uitgezonden. "Het wordt echt een film met een lach en een traan! De kinderen doen het zo ontzettend goed. We gaan knallend dit gekke seizoen uit!"

Kant-en-klaar

De Musical Class is ook bezig met een eigen musicalfilm getiteld 'Live in 3…2…1…' die op zaterdag 10 juli via een livestream wordt uitgezonden. "Zij zouden de musical 'Footloose' gaan spelen. Maar omdat deze leerlingen wat ouder zijn, duurde het ook langer voordat ze bij elkaar mochten komen. Toen hebben we, samen met de docenten, besloten Footloose een seizoen uit te stellen en dit jaar een geheel eigen productie te maken vol muziek, dans en sketches. Het is heel gaaf, de leerlingen hebben geleerd om zelf scènes en een verhaallijn in elkaar te zetten. Een heel ander maakproces dan wanneer je een kant-en-klaar script instudeert", vertelt Sebastian.

Er klinkt dus weer muziek uit het Muziekhuis! Loes: "Met elkaar maken we er een knallend slot van het seizoen van en kijken we er naar uit om volgend seizoen weer fris en fruitig van start te gaan. Met nieuwe lessen, cursussen en voorstellingen!"

Meer informatie over de zomerpresentaties door leerlingen op zaterdag 3 juli en de online-uitzending van de musicalfilms 'Boekenwurm' en 'Live in 3…2…1…' vind je op www.muziekhuisoudewater.nl

Ellen van Leeuwen

Meer berichten