Enthousiaste zumbadans gepresenteerd door de hele groep.
Enthousiaste zumbadans gepresenteerd door de hele groep. Foto: Mireille van der Ham

Gezellige traditie in historisch centrum van Haastrecht drukbezocht

Algemeen

Al vroeg in de morgen liepen de eerste bezoekers over de 43e editie van de jaarmarkt in Haastrecht op zaterdag 20 mei. Terwijl diverse ondernemers en verenigingen hun kraam nog aan het uitstallen waren, werden de eerste boeken, puzzels en andere overbodig geworden spulletjes bij de rommelmarktkramen al verkocht.

Bel- Superloterij

Om 10.00 uur werd de traditionele feestdag geopend door Ondernemersvereniging Haastrecht (OVH) voorzitter Frans Hooft. Hij bracht onder de aandacht hoe mooi het is dat evenementen als de jaarmarkt mede mogelijk gemaakt worden door vele ondernemers uit Haastrecht. En bedankte de consument voor het vertrouwen in de ondernemers. Aansluitend verzorgde Frans samen met jaarmarkt-organisator Rob van Zuijlen de ‘Bel-Superloterij’ waarbij de prijswinnaars door middel van de ingeleverde loten uit de ton getrokken werden. Nieuw dit jaar was dat de eerste persoon, die uit de loterijbriefjespot getrokken werd, de bel kreeg. De bel-deelnemer mocht een moment kiezen waarop er gebeld werd, tijdens de eerste vijf speelrondes. De bel-winnaar ontving dan dezelfde prijs als de loterijwinnaar van de gekozen envelop. Hierdoor gingen niet tien, maar wel elf mensen met prachtige prijzen, beschikbaar gesteld door de leden van de OVH, naar huis.

Stichting Theater Concordia

Jan Hogendoorn, voorzitter Theater Concordia, presenteerde het nieuwe jaarprogramma voor het seizoen 2023-2024. Ook dit jaar weer een gevarieerd programma met veel hoogtepunten van muziek, theatervoorstellingen, films, pub-quiz, repaircafé en dansfeesten. Mooie voorbeelden zijn ‘Tis hier geen hotel’ (een voorstelling over pubers in huis) een theatershow van Karin Bloemen en ‘The tribute legends’ (een pleinfeest in september, met drie fantastische tributebands). De website van het theater is vernieuwd en zij hebben een feestje te vieren; Concordia bestaat, in de huidige vorm, dit jaar 12,5 jaar. Dit gaat gevierd worden met een jubileumvoorstelling op zaterdag 23 september met een Concordia Parade, waarvan de entree gratis is.

Braderie

Behalve de regionale ondernemers waren er ook veel verenigingen, stichtingen en goede doelen aanwezig om de bezoekers te informeren en enthousiasmeren. Onder hen bijvoorbeeld Gemeente Belang Krimpenerwaard, stichting Promotie Krimpenerwaard, de Wereldwinkel, Gemaal de Hoge Boezem, de Nederlandse Hervormde Evangelisatie en de gereformeerde kerk.

Streetdance Olympia

Vanaf 15.00 uur startte de kinder- en jeugdactiviteiten op het Havenplein wat afgetrapt werd met een spetterend optreden van Streetdance Olympia. Verschillende leeftijdscategorieën lieten hun knap ingestudeerde dancemoves aan het plein vol publiek zien. Het dansfeest werd afgesloten met een zumbadans uitgevoerd door alle groepen bij elkaar, inclusief enthousiaste volwassen zumba-leden. Verder konden de kinderen zich uitleven op de trampolines op het plein.

Piratenfestival Hollands Muziekfestijn

Zangers Erwin Haarmans, Kees Neerings en Henk Kamphuis vormden eind van de middag het Piratenfestival Hollands Muziekfestijn en in de avond konden de feestgangers genieten van de nieuwe live-sensatie; de coverband She! Zij zorgden samen met de dj’s van Superfuif voor een mooie afsluiting van weer een goed georganiseerde en bezochte jaarmarkt, waarbij de hele dag dankbaar gebruik werd gemaakt van de food & drinks gelegenheden van de plaatselijke horeca.

Mireille van der Ham

Leuke kramen op de rommelmarkt.
Verse appelbeignets van Arjan van der Eijk, De Echte Bakker.
Gemaal de Hoge Boezem in actie voor het dak.
Rob, Frans en Jan tijdens de opening van de jaarlijkse traditie.
Vrijwilligers van dansvereniging Olympia werden in het zonnetje gezet.
Prachtige opvoering van Streetdance Olympia.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00