Recreanten VCH
Recreanten VCH pr

Volleybalclub Haastrecht (VCH) zoekt fanatieke recreanten

Algemeen

In de zomer van 1965 vond de eerste volleybalwedstrijd plaats in Haastrecht. De club bestond welgeteld uit vier dames en acht heren. Zij ‘trainden’ in de voormalige openbare school (nu werkplaats van Profile fietsspecialist Slingerland).

De ruimte beschikte helaas niet over ruiten en in de winter negeerden de fanatieke sporters de bevroren plaatsen. Er werd gewoon doorgetraind. Alleen was het wel jammer dar er geen toename was van het aantal leden voor dit sportclubje. Reden hiervoor is misschien wel te raden, je moest wel heel fanatiek zijn om in de snerpende kou een balletje te gaan slaan. Dit veranderde toen het sportclubje in 1967 toestemming kreeg om in Concordia te spelen. Een volleybalveld werd gecreëerd en na afloop kon men zich zelfs wassen in de fonteintjes in de hal. Nieuwe leden sloten zich aan en de club werd kampioen.

Sporthal

In 1968 werd er een sporthal gebouwd aan de Bredeweg in Haastrecht (het huidige onderkomen van tafeltennisvereniging T.O.P.) en in dat jaar werd de club onder de naam Volleybal Club Haastrecht officieel ingeschreven bij de NEVOBO. Zo werd VCH opgericht in het volleybalseizoen 1968-1969.

Toch werd in de jaren ‘80 de kleine gymzaal waar VCH haar wedstrijden speelde afgekeurd op de afmetingen vrije ruimte om het speelveld en de hoogte van de zaal. Er moest uitgeweken worden naar verschillende gymzalen in de regio om toch de wedstrijden te kunnen spelen.

VCH had het in deze periode moeilijk. Een vereniging wat op verschillende locaties haar trainingen en wedstrijden moet spelen gaat sociaal, maar ook in harmonie stuk. Maar VCH bleef volhouden en hopen op de komst van een nieuwe sportzaal.

Concordia

In 1989 is het dan zover, de gemeente stemt toe in de bouw van een nieuwe sportzaal. Op 3 oktober 1990 werd de eerste paal geslagen en in augustus 1991 werd de nieuwe sportzaal Concordia geopend. Al snel nam het aantal leden toe en in januari 1992 mocht VCH het honderdste lid verwelkomen.

VCH is tegenwoordig een vereniging met ongeveer 120 leden, verdeeld over senioren, jeugd, recreanten en mini’s.

Recreanten

De hele vereniging van VCH kan op het moment nieuwe leden gebruiken, maar de recreanten in het bijzonder. Deze fanatieke, hechte club mensen bestaat uit 35 leden in verschillende leeftijden. Ron de Ruiter, voorzitter van VCH, laat weten dat zij graag wat verjonging zouden hebben bij de recreanten, zodat deze leuke club kan blijven bestaan. “Mensen moeten weten dat het zeer laagdrempelig is om zich bij ons aan te sluiten. Beginnelingen helpen wij graag op weg. We spelen in gemengde teams, zowel met de training als in de competitie. Het is heel gezellig, echt een sociaal samenzijn.” Behalve dat het heel gezellig is wordt er ook nog heel serieus gespeeld. Er zijn onder de recreanten 4 teams waarbij er in verschillende klasse wordt gespeeld, hierbij is de hoogste klasse ook bereikt.

Beachvolleybal

Dat Ron als een hele sympathieke en toegankelijke persoonlijkheid overkomt zegt veel over dat hij al zes jaar als voorzitter bij VCH zijn dienst bewijst. Ron probeert het al twee jaar voor elkaar te krijgen dat iemand het stokje van hem overneemt, maar de club lijkt het goed te vinden dat Ron deze taak op zich neemt. “Een frisse wind zou goed voor de club zijn, ook om nieuwe ideeën naar voren te laten komen.” Ron heeft geprobeerd zich hard te maken voor een beachvolleybalveld. Het idee ontstond om dit bijvoorbeeld bij het zwembad te realiseren. Helaas is dit tot heden nog niet gelukt.

“In de zomer spelen we wel vaak een keer beachvolleybal met de recreanten, het zou zo leuk zijn als we dat in Haastrecht konden doen. Buiten het beachvolleybal hebben we ook ieder jaar een gezellig uitje met elkaar.”

Welkom

Ron benadrukt nogmaals dat iedereen, welke leeftijd ook, welkom is om een keer te komen kijken. Verder laat hij weten dat ze de mensen uit Oekraïne graag steunen en zij van harte welkom zijn om gratis mee te komen doen. De recreanten trainen op maandagavond van 20.45 tot 22.15 uur.

Verdere info is te vinden op www.volleybalclubhaastrecht.nl

Mireille van der Ham

Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00