Oude trekkers tijdens de rondrit.
Oude trekkers tijdens de rondrit. Mireille van der Ham

‘Ouderwets’ genieten tijdens Haastrecht Klassiek

Algemeen

Het jaarlijks terugkerende evenement Haastrecht Klassiek vond zondag 11 september weer plaats. Deelnemers met een Oldtimer of Klassieker, in de vorm van een auto, brommer, trekker of kleine bedrijfswagen verzamelden zich in de ochtend op en voor het Concordiaplein om daarna tijdens de rondrit te mogen pronken met hun bezit.

Prachtige dag

120 deelnemers hadden zich aangemeld om deze prachtige zonnige zondag hun Oldtimers en Klassiekers te showen. De auto’s en andere voertuigen stonden eerst bijna anderhalf uur op het Concordiaplein, zodat de geïnteresseerde bezoekers eerst even uitgebreid konden kijken bij al die mooie oude voertuigen. Ook konden bezoekers die graag met de rondrit mee wilden rijden dit met de eigenaar van het desbetreffende voertuig overleggen.

De trekkers hadden zich voor het Concordiaplein langs de Bredeweg opgesteld. Na het startsein werden eerst de auto’s en andere voertuigen door het publiek uitgezwaaid, hierna volgde de rit van de trekkers.

Bijzondere voertuigen

Mooi om te zien wat er zoal te bewonderen was. Zo was er een klassieke brandweerwagen uit Duitsland uit het jaar 1984 aanwezig. De trotse eigenaar liet weten dat zij weleens gingen kamperen met het bijzondere voertuig, maar dat hele lange reizen eigenlijk te kostbaar waren vanwege het brandstofverbruik. Een eigenaar van een Chevrolet Camaro uit 1971 was druk de motor van zijn auto aan het poetsen. Ook hij kon beamen dat het brandstofverbruik van zijn sportwagen snel opliep. Maar dat weerhield hem er niet van om toch mooie ritjes naar het buitenland te maken met zijn trots.

Sfeer en gezelligheid

Op het plein werd ook zondagmiddag, na de rondrit, weer een feestje gevierd. Met een optreden van De Vlisterzangers en The Murphy Jets werd er gedanst en meegezongen. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er gezellig nagepraat. Alle factoren voor een geslaagd weekend in Haastrecht waren aanwezig.

Mireille van der Ham

Volkswagen brandweerbus uit 1984.
In het zonnetje genieten van De Vlisterzangers.
Chevrolet Camaro uit 1971.
Klassieke trekkers bestuurd doorjeugd van tegenwoordig.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00