De drie beste kandidaten van De Alleskunner,met in het midden de winnaar.
De drie beste kandidaten van De Alleskunner,met in het midden de winnaar. Foto: Mireille van der Ham

Haastrecht kijkt terug op geslaagde Koningsdag

Algemeen

Met de perfecte omstandigheden kijkt Haastrecht terug op een zeer geslaagde Koningsdag. Het zonnetje was één van die mooie omstandigheden. De temperatuur was dan misschien nog wat laag voor de tijd van het jaar, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Bij alle onderdelen, die de Oranjevereniging dit jaar uitgestippeld had, was de opkomst groots. En de sfeer zat er goed in.

De Alleskunner

Woensdagavond werd in sporthal Concordia het populaire spel ‘De Alleskunner’ gespeeld. In groepen verdeeld kon de jeugd van 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 15 jaar zich bewijzen wie De Alleskunner van Haastrecht was. Met grote gedrevenheid en enthousiasme werd onder andere geprobeerd een wc-rol zo snel mogelijk af te wikkelen, met een tijdschrift op je hoofd de gymzaal door te lopen en tien suikerklontjes netjes op te stapelen. Als je een onderdeel niet binnen de tijd voor elkaar had, was je af. Met soms wat traantjes van frustratie werd de beloning in de vorm van een zakje chips en een pakje drinken dankbaar aangepakt. De laatste drie deelnemers moesten de strijd met elkaar aangaan door een fluitje uit een ijsklont te krijgen en daar ook hoorbaar op te fluiten. Toen daar nog twee finalisten van overbleven kregen zij de opdracht het briefje waarop het woord ‘winnaar’ stond zo snel mogelijk uit een emmer te graaien tussen 99 andere briefjes. De spanning werd opgevoerd door het gejoel van de overige deelnemers en het enthousiaste publiek. De eerste, tweede en derde plek werden beloond met een mooie beker.

Koningsdag

Nadat er flink gefeest was tijdens Koningsnacht, waar dj’s Armand en Kevin en zangers Erwin Haarmans en Kees Neerings de sfeer er goed in wisten te brengen, begon Koningsdag al vroeg met de kindervrijmarkt. Behalve het verkopen en kopen van spulletjes konden de kinderen zich laten schminken of een glittertattoo laten zetten.

In de middag vond de aubade, onder begeleiding van muziekvereniging Concordia, in de feesttent plaats, waar burgemeester Bouvy-Koene en de gedecoreerden bij aanwezig waren.

Voor de kinderen waren springkussens waar zij zich op uit konden leven neergezet, wat met een hapje en drankje voor de ouders, kletsend en genietend van het zonnetje voor een gezellig geheel zorgde. Het feest werd deze dag afgesloten met muziek van de dj’s van Superfuif, waar door vele feestgangers op gedanst werd.

Gezellige drukte op het Concordiaplein.
Het enthousiasme was groot tijdens De Alleskunner.
Plezier op de springkussens.
Overbodig geworden spulletjesverkopen op de vrijmarkt.
Kinderen konden zich laten schminken.
Met een tijdschrift op je hoofd zonder vast te houdennaar de andere kant van de gymzaal lopen.
De kindervrijmarktwerd goed bezocht.
De beste kandidaten van detweede ronde van De Alleskunner,met in het midden de winnares.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00