Een deel van het bestuur van de Oranjevereniging, dat hard op zoek is naar nieuwe leden.
Een deel van het bestuur van de Oranjevereniging, dat hard op zoek is naar nieuwe leden. Mireille van der Ham

Verjaardag Koning weer uitbundig gevierd in Haastrecht

Algemeen

Eindelijk kon er weer een feestje gevierd worden. Wat waren we er weer aan toe met zijn allen.
Een feestje waarbij nergens meer op gelet hoefde te worden. Een heerlijk ontspannen sfeer bij jong en oud.

Koningsspelen

Vrijdag 22 april waren er voor veel scholen eindelijk weer de Koningsspelen. Zo ook voor een deel van de scholen in Haastrecht. Het andere deel hadden de Koningsspelen op woensdagochtend al gehad. De spelletjes werden dit jaar op en rond de velden van VVH georganiseerd door een aantal leerkrachten van de scholen in samenwerking met de Yellowbellies, de buitenschoolse opvang in Haastrecht. Het tussendoortje werd verzorgd door de Oranjevereniging.

Kinderen konden, in groepen verdeeld, afwisselend meedoen aan een fanatiek potje voetbal, honkbal of op de nieuw geopende padelbaan leren hoe je padel kon spelen. Om echt de energie kwijt te raken kon er flink gerend en gesprongen worden op de stormbaan. Het prachtige weer en het enthousiasme van alle kinderen zorgden voor twee geslaagde dagen.

Koningsdag

De sfeer voor het landelijke feest werd goed opgewarmd met een drukbezochte Koningsnacht op het Concordiaplein. De muziek werd verzorgd door Slingshot en DJ Kage.

De volgende ochtend verzamelden zich al vroeg de eerste mensen voor de kindervrijmarkt. Kleedjes werden uitgestald met over het algemeen in twee jaar opgespaarde spulletjes die eindelijk weer verkocht mochten worden. Suikerspinnen werden gedraaid, zelfgebakken cupcakejes werden geproefd en de mooiste creaties werden bij de kinderen geschminkt. De ingehuurde clown vermaakte de kinderen ondertussen met de ballonnen die hij in allerlei figuurtjes wist te draaien.

In de middag, na de vrijmarkt, was er een grote opkomst bij het pannenkoeken eten in de tent welke sinds Koningsnacht op het Concordiaplein stond. Hierna kwam er een stormbaan voor de kinderen en konden de ouders ondertussen genieten van een drankje met elkaar. De muzikale begeleiding kwam deze dag van DJ Superfuif.

Oranjevereniging

Om al deze leuke activiteiten levend te houden in het gezellige Haastrecht is de Oranjevereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur dat op dit moment uit zeven leden bestaat, maar waar ongeveer vijf mensen aangegeven hebben ermee te stoppen, is hard toe aan een frisse wind, zodat er weer nieuwe leuke ideeën ontstaan en dit leuke feest vooral blijft bestaan.

Mocht je hierbij willen helpen, dan kun je contact opnemen via cafe@huisdenhoek.nl of bellen met Jerry Sluis op 06 51528143

Mireille van der Ham

In de rij om mooi geschminkt te worden.
De suikerspinnen waren in trek.
Koningsspelen voor de basisscholen in Haastrecht.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00