Jong en oud genoot van de culinaire avond.
Jong en oud genoot van de culinaire avond. Mireille van der Ham

Proeverij Haastrecht bracht 1.500 mensen samen

Algemeen

Alle factoren voor een geslaagd weekend in Haastrecht waren aanwezig

Het evenement wat dit jaar voor de 21e keer plaatsvond trok zaterdagavond 10 september vele bezoekers. Ook dit jaar was het Concordiaplein omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, met voor de zekerheid een grote tent midden op het plein. Een gezellig aangezicht, maar gelukkig voor het weer niet nodig, het was een zachte nazomeravond met hooguit een paar spetters.

Voor ieder wat wils

Dertien standhouders uit Haastrecht en omgeving presenteerden meer dan vijftig creaties van hun gerechten en wijnen. Voor 3 euro per muntje waren de meeste gerechten en drankjes aan te schaffen. Voor de wat luxere gerechten was een tweede muntje nodig. De keuze liep uiteen van poffertjes van Vrouwen voor Vrouwen, tot bitterballen van de nieuwe cafetaria Snackhuys Haastrecht, culinaire fijnproeverij van Chris Cuisine, Sushi gerechten van Chinees restaurant De Pauw, verschillende vlees-, vis- en vegagerechten van De IJsselborgh, diverse kazen van Kaasboerderij De Twee Hoeven, ijs van Koel ijs en Fraciolato, Vlister kaasbrood en diverse nagerechten van Bakker Arjan van der Eijk, een kaaswafel van Koekje van eigen kaas, een broodje Waards kalfsburger van Partyservice de Keijser, speciale bieren en diverse wijnen van Bij de Sluis en natuurlijk werd het bier en fris verzorgd door Grand-café Concordia. Bezoekers waren zeer te spreken over de culinaire creaties en lieten het zich goed smaken.

Muzikale entertainment

De sfeer zat er al gauw goed in toen Haastrechts talent Rozemarijn Spruit een optreden gaf. Vorig jaar gaf Rozemarijn een spontaan gastoptreden, wat zo goed aansloeg dat de organisatie haar er dit jaar graag weer bij wilde hebben. Later op de avond vermaakten De Jongens Van Je Weet Wel de bezoekers. Deze muzikanten speelden, als variant op de Crazy piano’s, verzoeknummers van het publiek. Dit bestond uit twee sets; mooie muziek voor bij het diner en later meer dansbare muziek.

Nederlands Kampioenschap Kaasrollen

Toen kroegbaas en spreekstalmeester Rob van Zuijlen kenbaar maakte dat het vaste onderdeel Nederlands Kampioenschap Kaasrollen zou beginnen, verzamelden de bezoekers zich rond de baan van 10 meter lang waar de kazen overheen zouden rollen. Enthousiast en fanatiek werden de Goudse kazen van ongeveer 10 kilo door de deelnemers richting de drie gaten met punten gerold. Het publiek moedigde met luid gejuich de deelnemers aan om de meeste punten te scoren. Een niet heel gemakkelijke taak, regelmatig strandde een kaas halverwege of soms zelfs naast de baan.
De landelijke roem en het mooie kaaspakket staat dit jaar op naam van Ruud de Jong, deze Haastrechtenaar is benoemd tot Nederlands Kampioen Kaasrollen.

Mireille van der Ham

Gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje.
Chris Cuisine trots aan het werk met haar gezin.
Biertje drinken met de mannen op het plein.
Bakker van Eijk zorgde voor de heerlijke nagerechtenof een Vlister kaasbroodje.
Bitterballen van Snackhuys Haastrecht.
Gezelligheid onder de tent op het Concordiaplein.
Rozemarijn Spruit gaf een prachtig optreden.
NK Kaasrollen weer een groot succes!
Afbeelding
Afbeelding
Nederlands Kampioen KaasrollenRuud de Jong.
Afbeelding
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 20 minuten geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 1 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 14 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 15 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 16 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 16 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 17 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 20 uur geleden