Jubileumlid Chris Koetsier met Brigit Kers.
Jubileumlid Chris Koetsier met Brigit Kers. Foto: pr

Familie Pret in het Park met veel spectaculaire attracties

Algemeen

‘Nieuw dit jaar zijn de clinics van tafeltennis en hockey’

Aanstaande zondag is het weer zover. Dan kunnen kinderen (en hun ouders) zich volop gaan vermaken bij Pret in’t Park in Montfoort. Er is weer veel uit de kast getrokken om dit jaarlijks terugkerend evenement tot een spektakel te maken voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn de tafeltennisvereniging De Schans en Hockeyclub Montfoort die meedoen! Zo kan iedereen op laagdrempelige wijze kennis maken met deze sporten.

Al voor 7,50 euro hebben kinderen een stempelkaart, waarmee ze langs diverse attracties en activiteiten kunnen gaan om daaraan mee te doen. Bij een volle stempelkaart mogen ze een beloning ophalen. Bij de Jeugdbrandweer Montfoort kunnen ze hun best doen met een brandweerspuit. Verder kunnen kinderen zich weer uitleven op de springkussens, zijn er weer kano’s, kan Dirk van de kinderboerderij weer bestookt worden met vragen en wordt er weer gelasergamed of gedanst op silent disco. Er is een apart ukkiehoekje voor kinderen tot en met vijf jaar. Ook rijdt er weer een treintje door het Stadspark van Montfoort.

Familieclub met ambities

Het is voor het eerst dat ook tafeltennisvereniging De Schans en Hockeyclub Montfoort meedoen. Ze zijn hier erg enthousiast over. “Misschien komen we wel met een hele snelle verrassing”, zegt Marjolein Rattink van de evenementencommissie van Hockeyclub Montfoort. “Wat dat precies is, kan ze nog niet vertellen, maar ze belooft sowieso veel plezier met echte hockeysticks, echte hockeyballen en een echt spelletje hockey, gespeeld door de veteranen. “Die kunnen echt wat laten zien. Dat wordt de kampioenswedstrijd.” Het mooiste zou ze vinden als ze hiermee veel jongens en meiden enthousiast kan maken voor de sport. “Hockeyclub Montfoort is een familieclub met ambitie. Gastvrij. Iedereen is welkom, een open cultuur is onze visie. We zijn met elkaar. We doen het met elkaar. Dat is het mooiste van deze club.”

Goed voor lichaam en geest

Ook de tafeltennisvereniging belooft wat te laten zien. Brigit Kers bestuurslid van TTV de Schans zegt blij te zijn met deze kans op deelname en om wat te laten zien. “Er komen honderden kinderen op af met hun ouders en grootouders. Wij hopen op deze manier nieuwe leden te werven.” Een van de leden die al vijftig jaar lid is van TTV de Schans, Chris Koetsier, laat weten wat er zo leuk is aan tafeltennis. “Goed voor lichaam én geest”, zegt hij. “Je gebruikt je hele lichaam, je moet in balans zijn, je coördinatie moet goed zijn, je moet nadenken, in kunnen schatten waar de bal komt. Het is niet zomaar even een potje tafeltennis spelen. Mijn vader is er oud mee geworden. Die speelde nog op zijn 90e.” Bij Pret in het Park zullen de mensen zelf mogen ervaren hoe het is om een balletje te slaan. “We staan er in ieder geval met twee tafeltennistafels”, aldus Brigit, die hoopt dat iedereen even langs komt om te zien en vooral ervaren hoe het is.” Ze hoopt ook een ballenkanon mee te nemen, maar is daar nog niet zeker over. “Dat zou helemaal spectaculair zijn.”

Dag voor jong en oud

Pret in het park duurt van 10.00 tot 19.00. Natuurlijk zijn er naast diverse attracties ook veel versnaperingen beschikbaar en is het weer een dag voor jong en oud om te genieten. Zo is er een BMX-parcours, mogelijk gemaakt door Veenbrink RVS, kan er een shuttle gelagen worden bij Luck Raeck, kunnen kinderen proberen geluid te krijgen uit een trompet bij Ons Genoegen en bellen bij Smullies. Ook kan er weer een ouderwets Rodeo-ritje gemaakt worden op de stier.

Voor meer informatie: www.pretinhetpark.nl. Hier kunnen ook de kaarten besteld worden voor de kinderen. Ouders/ volwassenen hebben gratis toegang. Bij mooi weer zijn er ook waterattracties en spelletjes. Dus, zwemkleding meenemen!

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Nieuw dit jaar zijn de clinics van tafeltennis en hockey.Het wordt mogelijk om een balletje te slaan in de tent.Ook Brigit Kers is aanwezig.
Nieuw dit jaar zijn de clinics van tafeltennis en hockey.Er kan actief gehockeyd worden tijdens Pret in’t Park
Afbeelding
Deze week in Concordia 33 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden