Afbeelding
Sjoukje Dijkstra

Turnvereniging ONI staat op kruispunt: hoe verder?

Algemeen

Turnvereniging ONI zal na 67 jaar misschien ophouden te bestaan. De vereniging kan niet voldoende vrijwilligers vinden om training te geven en in het bestuur plaats te nemen. “De huidige voorzitter zal er binnenkort mee ophouden, en ook ik - als secretaris - wil graag het stokje doorgeven”, aldus Tessa Scheel. Zij denkt dat veel ouders het te druk hebben om vrijwilliger te zijn. “Ook met andere sporten, zoals hockey. Toch zijn er veel kinderen die turnen.” In de ogen van Tessa is het dan ook onbestaanbaar dat de vereniging zou ophouden met bestaan.

Donderdag 9 juni was er een algemene ledenvergadering, waarbij leden konden stemmen over het voortbestaan van de turnvereniging. Er waren drie mogelijkheden; er melden zich nieuwe vrijwilligers en dan met name bestuursleden, ONI wordt overgenomen door Gympoint of de vereniging wordt opgeheven. Gympoint heeft meerdere vestigingen in door Nederland, onder andere in Oudewater. In geval van overname gaan alle trainsters en assistenten over naar Gympoint en kan de turnvereniging gewoon blijven lesgeven. Alleen zullen alle kinderen zich inschrijven bij Gympoint. Gympoint neemt in dat geval de bestuurlijke taken over en kijkt naar de bezetting van trainsters en assistenten. ONI wordt dan opgeheven. Voor de kinderen verandert er eigenlijk niets, behalve de naam van de vereniging. Gympoint was 9 juni aanwezig om een presentatie te geven. Alleen waren er niet genoeg stemgerechtigden aanwezig/ stemmen uitgebracht (via volmacht) om de knoop echt door te hakken. Dat moet nu gebeuren tijdens de volgende alv die op 23 juni gepland staat.

Voorzitter nodig

Het gebeurde al eerder dat de vereniging er moeite mee had om vrijwilligers te vinden. Toen kwam onder andere Tessa erbij. “Nu zijn we met z’n drieën, met de ledenadministratie erbij en Jeroen als penningmeester. Een jaar geleden waren we al op zoek, maar toen hebben we het maar een jaartje door getrokken. Om nou te zeggen: we stoppen en laten het vallen. Dat was voor ons niet mogelijk.” Op korte termijn is er volgens Tessa nog een voorzitter nodig en een trainster voor de kleuters. “Daarnaast zoeken we dus een penningmeester en secretaris.” Ze roept de ouders van kinderen nadrukkelijk op om naar de algemene ledenvergadering op 23 juni te komen. Het mooiste zou zijn dat er zich vrijwilligers melden voor een nieuw bestuur, maar dit moeten dan een voorzitter, secretaris en penningmeester zijn, zodat we volgend jaar niet weer in dezelfde situatie zitten. Mocht dit niet lukken is Tessa in ieder geval voorstander van een overname. “Dan kan het turnen in ieder geval hier in Montfoort gewoon doorgaan.”

Wat gaat het worden voor turnvereniging ONI - overname of nieuwe vrijwilligers.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 51 minuten geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 14 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 21 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort gisteren
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00