Op de Heeswijk was een mysterieus pak bezorgd, waar - zo ontdekten de kinderen - alle cadeautjes al in verstopt zaten.
Op de Heeswijk was een mysterieus pak bezorgd, waar - zo ontdekten de kinderen - alle cadeautjes al in verstopt zaten. pr

Alternatieve Sinterklaasvieringen zorgen alsnog voor veel plezier

Algemeen

Op veel scholen liep het dit jaar wat anders dan anders met Sinterklaas. Sinterklaas werd wel onthaald, maar soms met een net wat minder uitgebreide ontvangst. Zo ook op de Graaf Jan, de Howiblo en de Heeswijk in Montfoort. Sinterklaas kreeg overal nog steeds een hartelijk welkom en de kinderen genoten van het Sint feest als altijd.

Op de Graaf Jan van Montfoort school mochten de kinderen bij Sint en Piet op audiëntie komen. Sint en Pieten hadden zich verschanst in de gymzaal van de school, en daar kwamen de klassen dan om de beurt langs. In de klassen zelf werden spelletjes gedaan, liedjes geoefend en tekeningen gemaakt. In andere groepen stond Sinterklaas in het teken van surprises, en had iedereen zijn best gedaan om een persoonlijke surprise te maken voor elkaar. Ook op de Howiblo was het een dag met Pietengym, dansen en swingen en bezoek van Sinterklaas! De Sint en zijn pieten ontvingen steeds een klas in een grote partytent, waar de leerlingen dansjes, versjes en liedjes opvoerden. Daarna mochten de leerlingen een cadeautje uitzoeken in de Schatkamer!

Op de Heeswijk was het ook een gezellig feestje. Zo laat Mark te Poele weten dat er afgelopen week een enorm pak was bezorgd. “Helaas mochten we die pas op vrijdag 3 december openen. Wat zou erin kunnen zitten? Pakjes? Pepernoten? Sinterklaas zelf… of misschien wel Ozosnel? Op vrijdag 3 december kwamen we erachter. De Sint was zo slim om van tevoren al de pakjes en het snoepgoed op te sturen naar de Heeswijkschool. Echter was er ook een Piet in het pak terecht gekomen en die heeft de hele week ‘s nachts op school rond gelopen. In iedere groep heeft hij wel zijn sporen nagelaten. Sommen gemaakt in de werkboeken van kinderen of taallesjes. Ook had hij wat belangrijke lesmaterialen meegenomen in de kist die de leerkrachten kwijt waren, maar hij vond het zo leuk op school dat hij daarom stiekem de hele week was gebleven. De onthulling was met alle kinderen erbij. Overdag sliep hij namelijk in het pak en ‘s avonds leerde hij. De hoofdpiet belde met het verdwenen Pietje. Een telefoon ging over in het pak en… de onthulling was daar!”

Na de Sint vieringen op alle scholen konden ouders en meesters en juffen weer opgelucht ademhalen. Geen Sint en surprise stress meer. Sint en Pieten vertrokken afgelopen weekend weer naar Spanje... Het grote aftellen naar kerst is begonnen.

Sjoukje Dijkstra

Bij de Howiblo kreeg Sinterklaas een royale ontvangst in een tent buiten op het schoolplein.
 Sinterklaas ontving van een van de kleuters op de Graaf Jan een dikke knuffel.
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00