Het gezellige bestuur van de Bond van Ouderen.
Het gezellige bestuur van de Bond van Ouderen. Mireille van der Ham

Bond van Ouderen Haastrecht viert lustrum

Algemeen

Precies vijftig jaar geleden, op 17 mei 1972, werd de Bond van Ouderen opgericht. Op een schriftje met wat aantekeningen van activiteiten na is er helaas weinig terug te vinden uit de tijd dat de BVO werd opgericht.

Gezelligheid

Vijftig jaar later bestaat de BVO nog steeds, al is het inmiddels met minder mensen. Zo zijn er ooit 150 leden geweest en zijn er hier nu nog 58 van over. Het bestuur, bestaande uit voorzitter Jannie Krijnen, secretaris Riet Steenkamer, penningmeester Wil van den Hoek en voor de sterke mankracht Dirk Steenbergen en Wim de Jong, zorgen met elkaar voor leuke activiteiten voor alle leden. Denk aan een bingo, erwtensoep eten met elkaar, een koor dat komt optreden of met kerst met elkaar dineren. Het doel is om de leden een gezellig samenzijn te bieden. Blij dat het allemaal weer een beetje op gang komt na de eenzame coronatijd vertelt voorzitter Jannie: “In september hebben we het mannenkoor Zanglust uit Linschoten op de planning staan en we willen misschien een diapresentatie van de omgeving van Haastrecht laten verzorgen. Dan doen we met Sinterklaas een bingo, komt er later in december nog een polderkoor en hopen we weer met elkaar te kunnen genieten van het kerstdiner. We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwjaarsreceptie en houden ieder jaar een jaarvergadering.”

Het Witte Hof

Zoals iedere vijf jaar gevierd wordt, wil de BVO ook dit lustrum niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom heeft het bestuur de leden uitgenodigd voor een jubileumdiner in Het Witte Hof. Aan deze uitnodiging wordt massaal gehoor gegeven, want op 3 leden na, die er wegens gezondheidsredenen niet bij kunnen zijn, zijn alle leden aanwezig. “De afwezigen zullen natuurlijk op een andere manier van het feest kunnen meegenieten; daar gaan we voor zorgen”, laat Jannie weten. Grote waardering voor Het Witte Hof wordt uitgesproken, omdat zij, terwijl zij normaal op dinsdagen gesloten zijn, een uitzondering maken om deze grote groep te ontvangen.

Als sluitstuk van het jubileum zal er op vrijdagavond 20 mei om 19.30 uur een muzikaal optreden van het ‘Shantykoor de IJsselzangers’ uit Montfoort in het atrium van Hof van Stein plaatsvinden.

Nieuwe leden

Jannie wil benadrukken dat nieuwe leden van harte welkom zijn om aan te sluiten. Met een contributie van 20 euro per jaar mogen leden aan al deze gezellige activiteiten deelnemen. Vervoer moet geen probleem zijn, want mensen kunnen gehaald en gebracht worden. Het mag duidelijk zijn dat u zich aan zult sluiten bij een zeer fijne club mensen, die elkaar graag helpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jannie Krijnen via janniekrijnen@kpnmail.nl

Mireille van der Ham

Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 10 minuten geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 2 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 19 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 20 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 21 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00