Afbeelding

Zowel 3-0 verlies voor SPV als WDS

Algemeen

SPV’81 - vv Zwammerdam 0-3

Het was al snel duidelijk dat met deze stormachtig wind goed voetbal bijna onmogelijk zou zijn. De wind stond dwars op het veld, maar een tikkeltje scheef. De eerste helft had Zwammerdam daardoor de wind iets in de rug. Binnen het half uur was het 0-1 dankzij beheerst afmaken door Jim van Vliet. De bezoekers speelden voortdurend op de helft van SPV, maar waren slordig in de afronding. Soms twee opgelegde kansen binnen een minuut, maar het bleef tot aan de rust 0-1. Duidelijk was wel dat de technisch iets meer vaardige ploeg uit Zwammerdam minder last had van de wind en de bal beter wist te controleren.

Na de rust hadden de gasten de wind minder in de rug en verscheen SPV meer op de helft van Voetbalvereniging Zwammerdam, maar echt gevaarlijk werd het niet. Doelman Maico du Chatinier keepte bovendien soeverein. Pas na de 70ste minuut pakten ‘de zwarten’ uit Zwammerdam nadrukkelijk het heft meer in handen. Maar het bleef 0-1. SPV beschikte weliswaar over Stijn Achterberg, maar het was met deze wind onmogelijk een afgemeten voorzet te geven aan wie dan ook. In het laatste kwartier kwam bij Zwammerdam Koen Woudenberg in het veld als rechtsbuiten. Dat leverde na vijf minuten twee piekfijne voorzetten op die werden verzilverd door Justin Bons; 0-2 (83ste minuut) en Jordi de Groot: 0-3 (84ste minuut). En daarmee werd het dan toch een ruime 0-3. De wedstrijd was uiteindelijk een eenvoudiger opgave dan de stand liet zien. Zwammerdam kende twee tegenstanders: de wind en een als altijd strijdend SPV’81. De vereniging uit Polsbroek moet nu echt gaan uitkijken om niet te degraderen. En Zwammerdam kan constateren dat SCH’44 ook met 3-0 had gewonnen van WDS en dat FC Perkouw door een 2-2 tegen Siveo’60 ietsje op achterstand is geraakt. Komende week de topper: VV Zwammerdam - SCH’44. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan voor de Polsbroekers.

SCH’44 - WDS 3-0

Na de 2-0 overwinning op SPV van vorige week mocht WDS ditmaal een uitwedstrijd spelen tegen SCH’44. De nummer één van de competitie had een feestje gepland na de wedstrijd en de mannen onder leiding van Rob van Gardingen waren van plan om dit feestje te verpesten. De beide partijen hadden wel last van de wind die vanaf de zijkant over het veld raasde. De wedstrijd begon goed voor de mannen uit Driebruggen. Na vijf minuten kwam een verre ingooi van Max van der Laan voor de voeten van Mathijs de Hoog en hij kon zich na een goede actie vrijspelen om te schieten. De keeper van SCH’44 had een antwoord op dit schot en zo werd de kans tenietgedaan. Enkele minuten later kreeg SCH’44 een corner mee. Door de wind bleef de bal enorm lang boven het strafschopgebied in de lucht hangen. Hierdoor kreeg doelman Dylan Griffioen de bal moeilijk weggewerkt. De bal belandde bij de tweede paal en daar kon een speler van SCH’44 de bal naar het doel punteren; 1-0. Slechts een paar minuten later kreeg de ploeg uit Harmelen weer een enorme kans. Na een strakke lage voorzet leek de rechtsbuiten van SCH’44 de bal vrij binnen te kunnen lopen, maar Max van der Laan wist de inzet tot tweemaal toe te voorkomen.

In de tweede helft kreeg WDS iets meer grip over de wedstrijd, maar wel zonder dat SCH’44 de controle verloor. Dit resulteerde in balverlies over en weer, maar uiteindelijk kwam WDS tot een kans. William Tichem werd met een hoge bal weggestoken en nam deze keurig aan. De verdediger van SCH’44 kwam met een hoog been in om de bal weg te tikken, maar hij torpedeerde de spits van WDS. De scheidrechter zag hier echter geen strafschop in. Vanaf dit moment werd de ploeg uit Harmelen weer wat sterker. SCH’44 kreeg na mooi aanvalsspel een vrije schietkans rond het strafschopgebied. Doelman Dylan Griffioen pareerde het schot en deze kwam weer voor de voeten van een SCH’44 speler terecht, maar ook op deze rebound had de keeper van de Driebruggenaren een antwoord. WDS bleef vooralsnog in de wedstrijd. Niet van lange duur echter. Enkele minuten later werd de linksbuiten van SCH’44 door middel van een lange bal de diepte in gestuurd. Deze stuiterde tweemaal en toen besloot hij om de bal vanaf de zijkant te schieten. Deze bal ging op een weergaloze wijze de goal in en het doelpunt leek verdacht veel op de volley die Van Basten maakte op het EK van ‘88. Dit betekende de 2-0 voor SCH’44. Het verzet van WDS was na de 2-0 volledig gebroken en zij probeerden vanaf de 70e minuut nog wat te forceren door de lange bal te spelen. Dit had echter niet het gewenste effect. Het slotakkoord werd dan ook beklonken door de geel-zwarten. SCH’44 wist door knullig balverlies op het middenveld door te breken over de linkerzijde. Deze bal werd voorgegeven en de spits wist, na het achterovervallen van Jos Lodder, de bal vanaf negen meter door de benen van de Driebrugse sluitpost te schieten. Deze goal betekende meteen de eindstand, want de scheidsrechter floot direct na de derde goal af; 3-0.

Op 8 april staat een uitwedstrijd tegen GSV in de planning en slechts twee dagen later op 10 april komt Cabauw langs op de Wierickeweide. WDS kan (moet) goede zaken doen om directe degradatie te voorkomen.