Cabauw - WDS / Vep - Linschoten

Cabauw - WDS 1-2.

In en tegen Cabauw was het voor WDS een belangrijke wedstrijd om aan te blijven haken bij de bovenste plekken. Met een flinke zijwind begon de wedstrijd zoals verwacht. WDS wilde voetballen en Cabauw zocht snel de lange bal naar de diepste aanvallers. Na een goede aanval over rechts werd Eric Cromwijk naar de grond gehaald in de zestienmeter en werd de overtreding van de verdediger van Cabauw bestraft met een penalty. Elwin van der Stigchel mocht aanleggen en deed dit foutloos. Niet veel later was er weer een goede aanval via de rechterkant en was het Mika Tuithof die de bal strak voorgaf op Eric Cromwijk, die hem vervolgens met zijn wreef in het dak van het doel ‘peunde’. De 0-2 stond met deze goal al voor de 20ste minuut op het scoreboard. Toch was het net voor rust nog Cabauw dat terugkwam in de wedstrijd. Via een goede actie van rechtsbuiten Hugo Mudde van Cabauw belandde de bal via een rebound achter doelman Griffioen.

Na rust werd er meer en meer de lange bal gespeeld wat het spel niet ten goede deed. Af en toe had het zelfs wat weg van een ping-pong-wedstrijd. WDS kwam nog enkele keren via Mika Tuithof dreigend voor het doel van Cabauw, maar de pogingen werden niet beloond. Ook Cabauw kwam nog enkele keren voor het doel van WDS, maar tot echte spanning leidde het niet. De scheidsrechter vond het na 52 minuten mooi geweest en besloot de wedstrijd af te ronden. WDS neemt met deze overwinning afstand van de 7e plek en kan nog naar boven blijven kijken.

Vep - Linschoten 2-0

Met de halve competitie achter de rug liet Linschoten de gelegenheid voorbij gaan aan te haken bij de ploegen die zich ietwat veiliger kunnen wanen. Tegen Vep was het om die reden een echte zespuntenwedstrijd. Bij winst zou Linschoten naast de Woerdenaren zijn geraakt, bij verlies zou er een gapend gat van zes punten ontstaan. Het werd de laatste optie. De ontmoeting tussen VEP en Linschoten werd een prooi voor de Woerdenaren: 2-0. Het spel tussen de nummer acht en negen van de competitie was van een bedroevend niveau, al mag de akker waarop gespeeld werd wel als verzachtende omstandigheid worden aangevoerd.

De personele bezetting bezorgde in de aanloop naar het duel al voor de nodige kopzorgen en in de openingsfase stapelden deze problemen zich nog even verder op. Sam da Cruz incasseerde na vijf minuten al een schop op zijn knie en speelde op zijn tandvlees naar de rust. Doelman Maikel Paling moest zich in de zestiende minuut laten vervangen. Een bezoek aan het ziekenhuis zou later uitwijzen dat hij een breuk in zijn pink heeft opgelopen en voorlopig niet inzetbaar zal zijn. De schade werd helaas nog groter, toen VEP in de 19e minuut een strafschop cadeau kreeg van de arbiter. Dion Braakensiek redde een inzet op de lijn ten koste van een corner en iedereen nam voorzichtig zijn positie in, totdat de scheidsrechter vriend en vijand verbaasde met een fluitsignaal en handgebaar richting de stip. Dit bleek een voorbode van de dramatische wedstrijd die hij zou gaan fluiten, maar VEP pakte het presentje uiteraard met beide handen aan; 1-0. Linschoten had grote moeite om zelf in de wedstrijd te komen. Er werd niet veel weggegeven, maar aanvallend waren ze gewoon onmachtig.

Na de hervatting bleef het spelbeeld gelijk. Het spel golfde op en neer, ontzettend veel balverlies aan beide kanten en kansen waren er zelden te aanschouwen. Een dood spelmoment besliste uiteindelijk de wedstrijd. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd door de spits tegen de touwen gekopt. Linschoten probeerde nog wel de aansluitingstreffer te forceren, maar de stootkracht en de finesse ontbrak deze middag. Combinerend was het simpelweg onmogelijk om een weg naar het vijandelijke doel te banen en VEP bleef heel gedisciplineerd het verdedigende werk uitvoeren. Een doelpunt van Jordi de Vormer werd nog wel wegens buitenspel afgekeurd. Het was te weinig om aanspraak te maken op een punt en dus won VEP terecht.