Linschoten - Zevenhoven / WDS - Bergambacht

Linschoten - Zevenhoven 0-1

Linschoten heeft aan het treffen met Zevenhoven een punt te weinig overgehouden. De gelijkopgaande wedstrijd verdiende geen winnaar, maar door een arbitrale fout bleef de thuisploeg uiteindelijk met lege handen achter. Een treffer van Jordi de Vormer werd onterecht afgekeurd.

De eerste helft kenmerkte zich door een spelbeeld rond de middenlijn. Beide ploegen hadden hun verdedigende zaakjes goed op orde en de doelrijpe kansen waren schaars. De eerste echt grote mogelijkheid was voor Daan Roozenboom, maar hij zag zijn inzet na een indrukwekkende solo met de teen gered worden door de Zevenhoven-doelman. Aan de overzijde moest Eric Nell tweemaal op afstandsschoten reageren, maar verontrustend werd het niet. Net toen iedereen dacht dat de kleedkamer opgezocht zou worden met de brilstand op het scorebord, kwam Zevenhoven uit het niets aan de leiding. Slordig balverlies in de 43ste minuut op het middenveld leidde een counter in en twee balcontacten later lag hij in het netje: 0-1. In de slotminuut kregen de gasten nog een hoekschop, maar dat gevaar werd in de kiem gesmoord.

Na de hervatting kreeg Linschoten meer en meer de overhand en drukten de Linschotenaren Zevenhoven naar achteren. Zij probeerden op hun beurt met lange ballen voor gevaar te zorgen, maar de Linschotense verdedigers speelden een puike partij. Als er al gevaar ontstond, dan was daar vaak eigen miscommunicatie aan voorafgegaan. Het was dat de laatste pass in deze fase onzorgvuldig was, want anders had Linschoten al een paar keer stevig op de deur geklopt. Zo’n twintig minuten voor het einde leek Linschoten de verdiende gelijkmaker te hebben gescoord toen Jordi de Vormer een vrije trap van Tom Mooij het beslissende tikje gaf. Tot ontsteltenis van iedereen die Linschoten een warm hart toedraagt, stak de Zevenhoven-grensrechter zijn vlag in de lucht en de arbiter twijfelde geen moment om zijn signaal op te volgen. Op de gemaakte beelden was overduidelijk te zien dat De Vormer niet te vroeg startte en het doelpunt had moeten tellen. Met twee extra aanvallers probeerde Linschoten het nog met een slotoffensief, maar het geroutineerde Zevenhoven gaf niets meer weg. Al moesten zij de laatste tien minuten wel met een man minder acteren, omdat hun aanvallende middenvelder met een tweede gele kaart vroegtijdig kon gaan douchen.

WDS - Bergambacht 1-1

Op een druk en zonovergoten sportpark Wierickeweide was het de thuisclub die veel feller speelde dan de Bergambachtenaren. De Driebruggenaren wonnen de meeste persoonlijke duels en de laatste linie had zich goed ingesteld op de snelle aanvallers van Bergambacht. Na een te forse schouderduw, waarbij Rody Bezemer in het vijandelijke zestienmetergebied ten val kwam, benutte Pieter Meijer de toegekende strafschop; 0-1. WDS nam geen genoegen met deze achterstand en kwam nog voor rust langszij dankzij een rake kopbal van aanvoerder Bjorn Stalvord.

In de tweede helft gingen beide ploegen voor de winst. Het was een gelijke strijd waarbij beide ploegen kansen creëerden en mogelijkheden op de voorsprong kregen. Het publiek kon bij vlagen genieten van sprankelend voetbal van de thuisploeg, maar het werd de doelman van Bergambacht nog niet erg moeilijk gemaakt. Twan Schmidt (Bergambacht) kwam in de slotfase eindelijk een keer los van zijn vaste bewakers, de laatste man van WDS stopte hem ten koste van een gele kaart ‘professioneel’ af. Al met al was een gelijkspel de juiste afspiegeling voor deze wedstrijd.