Stijn Achterberg belaagd doelman Griffioen.Rick van der Laan en Steven Verlaan zien angstig toe.
Stijn Achterberg belaagd doelman Griffioen.Rick van der Laan en Steven Verlaan zien angstig toe. Gerard van Hooff

Bloedeloos gelijkspel bij WDS - SPV’81

Algemeen

WDS - SPV’81 1-1

Pas in de slotminuten deed de thuisploeg nog een verwoede poging de winst te ‘stelen’. Want dat zou de kwalificatie zijn geweest wanneer middenvelder Matthijs Omta of Elwin van de Stigchel dan wel invaller Mitchel de Koning erin geslaagd zou zijn SPV-doelman Jeroen Both alsnog te verschalken.

De laatste poging betrof een vrije trap in blessuretijd vanaf de rand van het zestienmetergebied nadat SPV’er Hakkenberg een gele kaart en een blessure had opgelopen. Via de muur werd het uiteindelijk een hoekschop en kon Scheidsrechter Van der Plas de tweeëntwintig acteurs naar de douches verwijzen. Gaandeweg het seizoen worden de doelstellingen van de deelnemende clubs bijgesteld. WDS loerde nog even naar boven, maar de Polsbroekers hebben hun zinnen gezet op het handhaven van het vierdeklasserschap en dat betekent vier clubs onder je houden in de eindrangschikking. De groenwitten begonnen gemankeerd aan dit uitduel. Blessures speelden de ploeg parten, maar dat gold ook voor de thuisploeg. Ook het ietwat hobbelige veld was voor beide teams van gelijke invloed.

Aarzelende start

Aanvankelijk leek te wedstrijd niet op gang te kunnen komen. Een poging tot een omhaal van Polsbroeker Stijn Achterberg en een schotpoging van WDS-linkerspits Mika Tuithof konden worden genoteerd. Op het kwartier sloegen de bezoekers vanuit het niets toe. Lex van Maurik had vanaf de rechterzijde een voorzet in huis waar Achterberg alleen maar tegenaan behoefde te lopen. Dat deed hij; 0-1. Dat smaakte naar meer, maar achtereenvolgende pogingen van Van Maurik, Achterberg en Aris van der Vlist leden schipbreuk. Meer succes had WDS-spits Elwin van der Stigchel precies halverwege het eerste bedrijf. Hij benutte zijn lengte en zijn kopkracht bij een vrije trap van Jaco de Hoog; 1-1. Tot aan de thee gebeurde er weinig enerverends of het moesten twee pogingen van Eric Cromwijk zijn, waarop Jeroen Both een antwoord had.

Incidentele momenten

In de tweede helft ging het niveau niet omhoog en sleepte de wedstrijd zich bij vlagen maar wat voort. De toeschouwers moeten het doen met wat uitschieters zoals de poging tot een spectaculaire omhaal van Ivo Lemkes (WDS of een solo van Van Maurik (SPV). Ook een bal die pardoes via een carambole voorlangs het volledig lege Polsbroekse doel vloog zonder te worden aangeraakt zorgde voor enig commentaar vanaf de zijlijn. Halverwege de tweede helft schoot Stijn Achterberg de bal nog over het heiligdom van Dylan Griffioen, maar een echte voetbalwedstrijd werd het nooit. Geen van beide ploegen slaagde erin de bal in de ploeg te houden en de risicopasses en het balverlies namen in aantal toe. Dave Koolwijk liep in deze verder sportieve wedstrijd tegen een gele kaart aan na een overtreding jegens Björn Stalvord en SPV-verdediger Aris van der Vlist onderscheidde zich door met een mooi blok Jaco de Hoog het scoren te beletten. In de slotminuten liepen pogingen nog iets te forceren op niet uit. Een terechte uitslag dus.

Gerard van Hooff

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 4 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 6 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 9 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00