Winst voor zowel Linschoten als WDS

FC Perkouw - Linschoten 0-2

Linschoten heeft een belangrijke zege geboekt op Perkouw. In het duel tussen de twee middenmoters maakte de ploeg van trainer Pieter Ooms meer aanspraak op de drie punten, maar door de krappe voorsprong bleef het lang spannend. Pas in de slotfase gooide Sam da Cruz het duel in het slot. De wedstrijd was amper drie minuten oud, toen Linschoten op voorsprong kwam door een foutieve terugspeelbal van de thuisploeg. Onder druk kon de verdediger niet de juiste snelheid meegeven om zijn keeper te bereiken. Vahid Demirbas ontfermde zich over de bal en schoot overtuigend zijn derde treffer in twee duels tegen de touwen; 0-1. Een onverwachtse opsteker voor de Linschotenaren. Zes minuten later kreeg de degradant uit de derde klasse een grote mogelijkheid middels een indirecte vrije trap op zes meter van het doel. De uitstormende Joppe Steenbeek gooide zich in de baan van het schot en voorkwam daarmee een snelle gelijkmaker. Het bleek het begin van een lange fase waarbij het speeltuig zich vooral op het middenveld van links naar rechts bewoog. Linschoten liet de bal bij vlagen goed rond gaan en vond opvallend veel ruimte aan de linkerkant bij Jelle Baars. Tot echt grote kansen leidde het niet, maar Perkouw had zichtbaar moeite met het spel van de gasten. Door ongelukkig balverlies op eigen helft leken de geelhemden de gelijkmaker te scoren, maar doelman Jan-Willem Doornenbal kon met zijn voet de bal keren. De thuisploeg probeerde vooral met hoekschoppen en snelle tegenstoten voor gevaar te zorgen, maar slaagde daar zelden in.

Met Vincent van Eijk in de gelederen voor Tom Mooij werd de tweede helft hervat. Perkouw wilde overduidelijk een snelle gelijkmaker forceren, maar vond telkens een Linschotense voet of hoofd op hun weg. In het tweede bedrijf waren de grootste kansen voor de ploeg van Pieter Ooms. Een schot uit de tweede lijn van Joppe Steenbeek werd door de doelman uit het doel getikt en niet veel later was de kruising hem goed gezind. Op de prachtige geplaatste bal van Joey van Kouwen kon hij alleen maar toekijken en opgelucht adem halen toen het leder voor de doellijn weer het veld in stuiterde. Ondanks de flinke luchtmacht aan Linschotense zijde had Perkouw zomaar uit een van hun kopballen de score gelijk kunnen trekken. Gelukkig eindigden beide pogingen in het vangnet achter het doel. De thuisploeg posteerde in de laatste tien minuten een extra speler in de voorste linie en nam achterin meer risico. Met de rappe Daan Roozenboom en Sam da Cruz ontstonden hierdoor twee mogelijkheden aan de overzijde. Eerstgenoemde zag zijn inzet nog met de voet gekeerd worden, op de poging van Sam da Cruz moest de uitstekend spelende doelman wel het antwoord schuldig blijven; 0-2. De ontlading bij deze treffer was groot, want ongetwijfeld zullen de spelers en staf in het laatste kwartier nog gedacht hebben aan de eerdere ontmoetingen met WDS en Cabauw. Toen gaven zij onverwachts en onnodig een zeker lijkende overwinning uit handen. Zover kwam het deze middag gelukkig niet.

Cabauw - WDS 0-1

In een zonovergoten Cabauw mocht WDS aan de bak om de eerste overwinning van het seizoen te pakken en afscheid te nemen van de laatste plaats op de ranglijst. Direct vanaf het begin van de wedstrijd waren er kansen over en weer. Het zou een gelijkwaardige wedstrijd worden tegen een Cabauw dat enkele routiniers moest missen. Het waren de Driebruggenaren die als eerst een kans wisten te verzilveren, nadat de thuisploeg een grote mogelijkheid had laten liggen. Eric Cromwijk denderde na een verre uittrap van doelman Dylan Griffioen door de roodwitte verdediging en wist knap af te werken vanuit een moeilijke hoek; 0-1. Enkele minuten voor rust kreeg WDS dé kans om de 2-0 te maken. Na een goede kopbal van Eric Cromwijk kon Mathijs de Hoog op het doel af. De enorme kans werd echter vakkundig gekeerd door de keeper van Cabauw.

Na de rust veranderde de wedstrijd en waren er steeds minder leuke voetbalmomenten te aanschouwen. De lange bal werd meermaals gehanteerd en de duels werden niet geschroomd. WDS kreeg nog enkele grote kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar ook deze kansen werden gemist. Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg Cabauw een levensgrote mogelijkheid om langszij te komen via een voorzet uit een vrije trap. WDS kwam hier nog goed weg, want de bal rolde rakelings naast. Nog net voor het einde van de wedstrijd vond de back van Cabauw het mooi geweest en pakte hij onnodig zijn tweede gele kaart. WDS ging met de drie punten in de tas naar huis en nam afscheid van de laatste positie.