Winst voor WDS en verlies voor SPV

WDS net voor tijd langs SV Gouda

Gouda – WDS 1-2

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten voor WDS. Er werd enorm veel balverlies geleden, duels verloren en Gouda kon op een eenvoudige manier meerdere levensgrote kansen creëren. De eerste grote kans werd dan ook direct al keurig afgerond door spits Manmalingkas van Gouda. Met 6 minuten op de klok stond het al 1-0. Zo’n half uur later kreeg Gouda een niet te missen kans. De bal werd keurig afgelegd, maar de spits van Gouda -Tonio- wist voor open doel de bal alleen maar te schampen. WDS kwam goed weg, maar er moest flink wat gebeuren om het tij te keren. Dit probeerde de coach van WDS door maar liefst drie wissels door te voeren. Dat dit zijn vruchten afwierp, was ook direct zichtbaar. De ingevallen Thomas Hagoort wist de bal goed vast te houden waardoor WDS meer en meer de overhand kreeg. Diezelfde Hagoort zorgde er niet veel later met een schitterende pass voor dat Mathijs de Hoog oog in oog kwam met de Goudse doelman. De Hoog wist de doelman Snoek te omspelen en koeltjes af te ronden; 1-1.

De spanning was terug in de wedstrijd. Gouda creëerde weinig meer en kon alleen nog via standaardsituaties gevaarlijk worden. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Totdat Bjorn Stalvord vlak voor tijd de bal naar voren schoot en daar wist Thomas Hagoort wel raad mee. De bal stuiterde vlak voor de zestienmeterlijn, waarna Hagoort de bal met de knie over de uitgekomen doelman kreeg. Met de 90ste minuut al op de klok betekende het de genadeklap (1-2) en nam WDS de uiterst waardevolle drie punten mee naar Driebruggen.

Met het vertrouwen op zak kan WDS nog twee keer aan de bak vóór de winterstop. Volgende week komt Rohda ‘76 op bezoek in Driebruggen.

Verlies voor SPV tegen koploper

SCH ‘44 - SPV’81 5-2

Zonder echt goed te spelen wist SCH’44 niet alleen SPV’81 aan de zegekar te binden maar ook nog eens de leiding in de competitie binnen te halen. Voor dat laatste was Zwammerdam verantwoordelijk door de punten te laten liggen. SPV’81 nam in deze partij brutaalweg de leiding door een doelpunt van Stijn Achterberg op aangeven van Lex van Maurik; 0-1. Net toen de Polsbroekers dachten de rust met deze voorsprong te kunnen halen, sloegen de geelzwarten toe. Het was Jasper de Bree die vlak voor de thee tweemaal wist te scoren; 2-1.

Het aanvankelijk tempoloze spelletje van de thuisploeg veranderde na de hervatting. Er kwam meer beleving in de ambitievolle ploeg door enkele omzettingen van de coach. Stanley Mailoa, Joey van Bemmel en Jeroen Lamboo wisten het net te vinden. Het slotakkoord was voor de ploeg uit Polsbroek die door weer Stijn Achterberg de eindstand nog op 5-2 wisten te brengen.

Zaterdag wacht ons de derby tegen Cabauw. Die moet gewonnen worden. Anders wordt het gat naar een veilige positie op de ranglijst wel erg groot.