Gelijke spelen voor Montfoort en Haastrecht

Knotsgekke ontknoping in Leusden

Roda ‘46 - Montfoort S.V. ‘19 3-3

Het weer was afgelopen zaterdagmiddag ronduit slecht. Met zware regen -en hagelbuien en hier en daar een klap onweer, moest de wedstrijd zelfs voor tien minuten gestaakt worden. Toch was het veld op het Sportpark Burg. Buiningpark prima bespeelbaar en zagen de toeschouwers een doelpuntrijke wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Dhr. B. Benlamkaddem waren de eerste minuten voor Roda dat voordeel had met de wind enigszins in de rug. Uit de corners van de thuisploeg ontstonden enkele rommelige momenten voor de goal, maar Montfoort wist het doel schoon te houden.

Daan van de Poll

Montfoort begon zich los te maken van Roda en Jasper van de Haselkamp zette voor op Denny van Loen, die net niet kon afronden. Even daarna schoot Daan van de Poll, na goed voorbereidend werk van Bart Roelofs, vanaf zestien meter in de uiterste hoek de openingstreffer binnen, 0-1. Vele kansen volgden elkaar snel op. Joey van Ede stuurde op rechts Van de Poll weg. Zijn voorzet werd door de goed inlopende Van de Haselkamp over de lat geschoten. De volgende kans werd wederom opgezet door Van Ede die dit keer Van de Haselkamp in de diepte stuurde. Zijn voorzet bereikte Denny van Loen echter niet. Daarna ging Van Loen alleen op de keeper af, maar zijn schot werd gepareerd door keeper Broere, waarna de bal voor de voeten van de inlopende Teun Ros viel en die de bal daarna slechts overschoot. Kans op kans maar de stand bleef 0-1. Aan het eind van de eerste helft wist doelman Adrichem nog redding te brengen op een van richting veranderde voorzet.

Onweer

Na rust is het de snelle Koning die aan de verdediging van Montfoort ontsnapte. Alleen voor Stephan Adrichem bleef hij rustig en schoof de bal in de uiterste hoek, 1-1. Na een afgeslagen hoekschop van Montfoort maakte de ingevallen Bakkenes een sliding met gestrekt been op de enkel van Nicky Besamusca. De arbiter besloot Bakkenes te sparen met slechts een gele kaart. Kort daarna werd de wedstrijd voor tien minuten gestaakt vanwege het onweer. Na deze ingelaste pauze wist Van de Haselkamp bijna keeper Broer te verrassen met een vlammend schot.

Snoekduik

Na een overtreding verraste Bakkenes doelman Stephan Adrichem met een vrije trap in de korte hoek, 2-1 voor Roda. Emrie Bakker kwam in het veld en Montfoort ging voor de gelijkmaker. Een schot van Joey van Ede werd aangeraakt en leverde een hoekschop op. De corner kwam op het hoofd van Mike van Oostrom, waarna de ingevallen Thomas Koense met een fraaie snoekduik de 2-2 binnenkopte. Montfoort was nog niet uitgefeest of een diepe bal van Roda werd in de voeten van Wallet gekopt. Die twijfelde geen moment en schoot de bal snoeihard in de hoek. Het team van Gert Kruys toonde nogmaals veerkracht en wist met uiterste krachtinspanning in de blessuretijd nog de 3-3 te forceren. Na oorlog in de zestien wist Mike van Oostrom op aangeven van Bart Roelofs de bal over de lijn te werken. Na een gelijke krachtinspanning werd de 3-3 eindstand bereikt.

Haastrecht recht rug

HSSC’61 - Haastrecht 0-0

In Hei- en Boeicop herpakte Haastrecht zich na de slechte serie van afgelopen weken. De omstandigheden waren echter lastig. Zowel door de harde wind die schuin over het veld stond, alsmede het hobbelige veld waarop goed voetbal eigenlijk niet mogelijk was.

Haastrecht was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en zocht naarstig naar de openingen. Rogier Schröder was dicht bij de openingstreffer toen hij knap wegdraaide en zich vrijspeelde binnen de 16-meter, maar hij zag zijn schot aan de buitenkant van de paal belanden. Robert Dongelmans kwam via een een-tweetje met Joep Wijnands alleen voor de keeper te staan. De alerte keeper Spriel redde daarbij knap. Het enige wapenfeit in de eerste helft van de thuisploeg HSSC’61 was een gekraakte vrije trap. De jonge keeper Thomas Groenendijk reageerde katachtig op de van richting veranderde bal en hield zijn doel schoon.

Groenendijk

Na de warme thee hetzelfde spelbeeld. Haastrecht probeerde en nam de meeste initiatieven, en de thuisploeg wachtte slechts af. Veel kansen waren er niet. Stephan Bakker was een paar keer het meest gevaarlijk. Helaas voor Haastrecht schoot hij de bal naast het doel toen hij na een snelle omschakeling alleen voor de keeper kwam. HSSC’61 werd nog één keer gevaarlijk met een vrije trap die hard in de korte bovenhoek leek te belanden. Maar ook nu pakte doelman Groenendijk de bal klemvast. En zo eindigde de wedstrijd op een gelijke 0-0 eindstand.

Volgende week zaterdag 1 april is om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen Hardinxveld, die na de winst op koploper De Alblas meedoet voor het kampioenschap.