Pijnlijke thuisnederlaag Montfoort;Haastrecht in de vrije val

Montfoort S.V.’19 - Monnickendam 1-5

Vanwege werkzaamheden voor FC Utrecht was trainer-coach Gert Kruys niet aanwezig op het Sportpark Hofland. Zijn inbreng werd erg gemist, want met een eindstand van 1-5 ging Montfoort zwaar onderuit tegen laagvlieger Monnickendam.

In het eerste kwartier van het duel kreeg Montfoort diverse kansen om de score te openen, maar Nicky Besamusca, Jasper van de Haselkamp, Daan van de Poll en Bart Roelofs konden allen het net niet vinden. Na deze periode bracht doelman Stephan Adrichem redding bij een een-op-een situatie. De ploegen gingen toen redelijk gelijk op, maar na ongeveer een half uur viel de 0-1 na een omhaal van Damian Viedma. Kort voor rust kwam de verdiende gelijkmaker, toen Joey van Ede vanaf twintig meter raak schoot; 1-1. Dit had de ruststand kunnen zijn, maar door slecht verdedigen en gepruts achterin vielen kort na elkaar de 1-2 en 1-3.

Off-day

Na rust verwachtte het thuispubliek een gretig Montfoort dat snel de aansluitingstreffer wilde maken, maar al snel viel de 1-4 te makkelijk en deze treffer gooide alle plannen volledig in duigen. Kort daarna viel er ook nog een zondagsschot binnen; 1-5. Na enkele wissels probeerde Montfoort nog een treffer te forceren, maar verder dan een schot van Joey van Ede en kopballen van Jesper Kolfschoten en Denny van Loen komt de thuisploeg niet. Deze eindstand bevestigde een regelrechte off-day van Montfoort, die de wedstrijd zeer teleurstellend zag verliezen.

Haastrecht - Schoonhoven 0-5

In de thuiswedstrijd verloor Haastrecht afgelopen zaterdag in deze streekderby kansloos tegen Schoonhoven. Binnen een kwartier werd het 0-2 door Walter van Maurik en een eigen doelpunt van Kevin Quint. Het duurde erg lang voordat de Haastrechters deze vroege achterstand te boven kwamen. Gaandeweg de eerste helft kreeg Haastrecht wel enige mogelijkheden, maar daar bleef het bij.

Definitief ten onder

Met de wind in de rug hoopte Haastrecht na de rust in de tweede helft snel de aansluitingstreffer te maken. Onnodig balverlies van Haastrecht zorgde echter dat El Harracha op het middenveld de bal in de voeten kreeg gespeeld en ongehinderd richting de zestien meter kon dribbelen. Met een verwoestend schot maakte hij de 0-3. Haastrecht was hierna definitief geknakt. Na doelpunten van Walter van Maurik en El Harracha bleef de teller op 0-5 steken.

Dicht bij elkaar

Na dit verlies zakt Haastrecht met nog 29 punten naar een zesde plek op de ranglijst. De nummers twee tot zeven staan nog steeds erg dicht bij elkaar in deze competitie, dus zal de ploeg orde op zaken moeten stellen om in de top mee te blijven draaien. Volgende week moet de ploeg naar het Sportpark Het Plein in Hei- en Boeicop en tegen de nummer twaalf HSSC’61 spelen. Aanvang is om 14.30 uur.

Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 10 uur geleden
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 11 uur geleden