Montfoort speelt gelijk;Opnieuw winst voor Haastrecht

Evenwicht op Sportpark Weltevreden

FC De Bilt - Montfoort S.V.’19 1-1

Montfoort S.V.’19 begon sterk aan de wedstrijd en wist FC De Bilt al vroeg te storen in de opbouw. Op aangeven van Bart Roelofs kwam de eerste kans voor Thomas Koense, die maar net naast schoot. Kort tijd later was er over links een solo van Daan van de Poll, maar zijn schot was onzuiver en vormde geen gevaar voor keeper Van Stijn. Na een kwartier spelen kreeg Montfoort steeds meer moeite met het aanvallende spel van De Bilt en moest daarbij steeds verder achteruit.

Notenboom

Het eerste schot kwam van De Bilt speler Pier Veldman, maar deze ging ver naast. Toch kwamen er ook weer mogelijkheden voor de bezoekers. Op aangeven van Emrie Bakker schoot Daan van de Poll hoog over en even later schoot Emrie Bakker slechts in de handen van de keeper. De Bilt werd daarentegen weer gevaarlijk over rechts en na een onoverzichtelijke situatie in de zestien meter en matig uitverdedigen van de Montfoort defensie, kwam de bal voor de voeten van Notenboom, die hard en zuiver langs Vianen de 1-0 binnenschoot. De Bilt bleef de overhand houden en drong steeds verder aan. Kort voor rust nog een goed schot van De Wit, maar Robin Vianen wist fantastisch te redden.

Don Mimpen

Na rust kwamen Don Mimpen en Joey van Ede in het veld voor Bart Roelofs en Daan van de Poll. Met deze wissels wisten coach Gert Kruijs en assistent-trainer Lodewijk Drost weer de balans in het veld terug te brengen. De eerste kans kwam uit een corner waarbij de kopbal van Don Mimpen maar net naast het raamwerk ging. Bij FC De Bilt ging Veldman even later goed door over rechts, maar de geboden kans werd naast geschoten. Na goed stoorwerk van de ingevallen Joey van Ede, schoot ook Thomas Koense uit de draai naast het doel. Montfoort bleef drukken en vooral strijden om de gelijkmaker te maken. Deze viel uiteindelijk na een van richting veranderd schot van Don Mimpen, die onhoudbaar voor keeper Van Stijn in de bovenhoek belandde. Op dat moment de verdiende gelijkmaker 1-1. De grootste kans kwam in de 73e minuut voor Randy Meeuwsen, die na goed voorbereidend werk van Thomas Koense de bal slechts tegen keeper van Stijn aanschoot, en zo bleef de eindstand op 1-1.

Volgende week speelt de nummer één Montfoort S.V.’19 thuis tegen de nummer twee ZOB (Zuid Oost Beemster) uit Purmerend en kan de beslissing vallen voor de eerste periodetitel. Aanvang wedstrijd is 14.30 uur.

Haastrecht wint van Hardinxveld

Haastrecht behaalde zaterdag een zwaar bevochten, maar verdiende overwinning in en tegen Hardinxveld met 2-3. Trainer Patrick de Ruijter moest sleutelen aan zijn betrouwbare verdediging toen deze week met de training zowel Job Vloedgraven als Tygo Vianen afvielen. Robert Dongelmans is al een paar weken uit de running.

Binnen een minuut

Direct na aftrap zocht Hardinxveld de aanval. De eerste omschakeling vanaf de linkerkant was raak voor Haastrecht. Thom Zentveld stuurde Thymen Raateland weg die Stephan Bakker aan de rechterkant zag opkomen. Zijn schot leek in eerste instantie een prooi voor keeper, maar door een polletje wipte de bal over de keeper Marc de Koning heen en stond binnen een minuut de stand op 0-1. Hardinxveld bleef zoeken naar openingen maar kwam niet echt tot grote kansen. Haastrecht daarentegen wel. Raateland brak halverwege de eerste helft door en bediende Bakker die snoeihard uithaalde en de 0-2 maakte. Dit leek de ruststand te worden, maar het eerste gaatje dat Hardinxveld kon vinden was gelijk raak. Op slag van rust wist spits Robin Peursem met een geplaatste bal de aansluitingstreffer te maken; 1-2.

Thijmen Raateland

In de rust werd Kevin Quint, die kampte met een bovenbeenblessure, vervangen voor Marnix Dongelmans. De kale potige verdediger stond er weer als vanouds. Hardinxveld ging richting kantine volop in de aanval. Het talrijke publiek heeft zich in deze wedstrijd geen minuut verveeld. Er gebeurde van alles voor het doel van Haastrecht. Maar keer op keer was het keeper Rob de Wit die uiteindelijk de bal pakte. Hardinxveld voerde de aanvallen vaak te lang door. Voor de derde maal stuurde Raateland Bakker weer recht op de keeper af. Doelman De Koning pareerde de bal met zijn voet, maar de mee opgestormde Raateland schoot de bal in de rebound, ruim buiten de zestien meter in de touwen, 1-3. Niels Mulder en Freek Schoonderwoerd kwamen er als verse krachten op het middenveld bij voor Rietveld en Wijnands. Door het continu heen en weer gaande spel hadden beide ploegen al vele kilometers in de benen. Maar Hardinxveld bleef de aanval zoeken en dit resulteerde tien minuten voor tijd tot de aansluiting, 2-3. De uitstekend keepende Rob de Wit trotseerde elke aanval en hield zijn doel schoon. De uitstekend fluitende 21-jarige scheidsrechter Goedhart maakte in de 95e minuut een einde aan dit spektakelstuk.

Super Saturday

Volgende week speelt Haastrecht thuis tegen, de afgelopen drie jaar tegenstander in de 4e klasse, aartsrivaal Bergambacht. De mogelijkheid bestaat dat Haastrecht de eerste periodetitel binnenhaalt. Alleen zal Haastrecht eerst zelf de topper tegen BAB moeten winnen en zal De Alblas puntverlies moeten leiden tegen Drechtstreek. Al met al een goede reden om aanstaande zaterdag naar Sportpark Nieuw Wilgenoord te komen, waar de selectie ook nog een ‘Super Saturday’ met DJ heeft georganiseerd. De wedstrijd begint om 14.00 uur.