Gelijkspel voor Montfoort; Winst voor Haastrecht

Doelpuntrijke topper eindigt gelijk

BOL - Montfoort S.V.’19 3-3

Op het authentieke sportpark in Broek op Langedijk moest Montfoort het afgelopen zaterdag opnemen tegen de plaatselijke voetbalclub BOL, dat met slechts één punt achterstand op een tweede plaatst in de competitie stond. Een fraai sportpark dat nog bestaat uit drie grasvelden, waarvan het hoofdveld er uitstekend bij lag.

Snelle counter

Het aanvallende BOL kreeg in de beginfase de eerste kansen uit twee corners, die beiden goed verdedigd werden. De eerste kans voor Montfoort was een kopbal van Joey van Ede na een voorzet van Denny van Loen. Na de afgeslagen bal volgde er via Timon Plak een messcherpe counter, waarna Jonker geheel vrijstaand de 1-0 kon binnenkoppen. Montfoort verstopte zich echter niet en kreeg Joey van Ede al gauw een prima schietkans die maar rakelings naast ging. Kort voor rust schoot Timon Plak na een prachtige steekbal de 2-0 binnen. De thuisploeg was nog maar nauwelijks klaar met feestvieren, toen Thomas Koense aan zijn bewaker ontsnapte en laag de aansluitingstreffer in te touwen schoot, 2-1. Met deze stand gingen de ploegen de rust in.

Puntendeling

Na de pauze kreeg BOL gelijk een goede kopkans, maar de bal ging over het doel van Robin Vianen. Montfoort voetbalde zich daarna uitstekend onder de druk van BOL uit en wist Denny van Loen de opkomende Randy Meeuwsen te bereiken. Met een prachtige lob wist hij doelman de Jong te verschalken, 2-2. Enkele minuten later kon Joey van Ede na een geweldige steekpass van Randy Meeuwsen de 2-3 binnenschieten. Vanaf dat moment kwam BOL terug en begon steeds meer aan te dringen. Onder leiding van Timon Plak en Liam Brady werd Montfoort steeds verder teruggedrongen. Na een goede redding van Robin Vianen viel de bal precies op het hoofd van de snel inkomende Korver, die met 3-3 beide ploegen op gelijke hoogte bracht. In deze stand kwam geen verandering meer, omdat de ploegen geen energie meer hadden om echt door te drukken, en ze beiden genoegen moesten nemen met de puntendeling.

Volgende week zaterdag 18 februari, speelt tijdens het carnavalsweekend Montfoort S.V.’19 thuis een inhaalwedstrijd tegen De Zuidvogels HSV. De bezoekers uit Huizen staan nummer 4 op de ranglijst van de competitie. Aanvang is om 14.30 uur.

Haastrecht wint van VVAC

Haastrecht - VVAC 2-1

Afgelopen zaterdag heeft Haastrecht thuis goede zakengedaan door te winnen van laagvlieger VVAC uit Ottoland. Vorige week verloor Haastrecht nog punten in Krimpen aan de Lek tegen de rode lantaarndrager Dilettant en won VVAC thuis juist met twee nul van koploper De Alblas in Alblasserdam. Dus Haastrecht was gewaarschuwd.

Haastrecht begon goed en kreeg de eerste helft volledig onder controle.

Schröder

Al in de 8e minuut kopte Rogier Schröder de bal over de keeper binnen na een voorzet van Tygo Vianen, 1-0. De thuisploeg deed zichzelf te kort door de voorsprong niet te vergroten. Er waren kansen voor Thymen Raateland en Stephan Bakker. Vlak voor rust kreeg Haastrecht als gevolg hiervan de deksel op zijn kop. De eerste kans van VVAC was direct raak. De lastige spits Joran Houweling kopte de bal bij de tweede paal binnen, 1-1.

Rode kaart

Haastrecht kwam na rust niet meer in het spel. Zowel Tygo Vianen als Job Vloedgraven waren niet ongedeerd uit de strijd gekomen. Tijd voor trainer Patrick de Ruijter om te wisselen en enkele aanpassingen in het team te doen. De jonge Marco Oskam kwam erin voor Vianen en Joeri Stauthamer ging een plek naar achteren. Terwijl iedereen zat te wachten dat scheidrechter Paszotto het spel stil zou leggen na een hoofdblessure van Kelvin Poot, brak aanvaller De Besten door over de rechterflank. Danny de Bruijn moest ingrijpen en werkte de speler naar de grond. Halverwege de tweede helft werd hij bestraft met een rode kaart.

Twee keer geel

Snel daarna kreeg Job Vloedgraven weer een tik op zijn enkel van Joran Houweling en die actie leverde hem zijn tweede gele kaart op en kon dus ook met rood het veld verlaten. Met tien tegen tien ging Haastrecht daarna vol voor de winst. In de 90e minuut werd de ploeg beloond toen Robert Dongelmans een voorzet van Thymen Raateland schitterend in de touwen kopte, 1-2. Mede door de fantastische redding in de blessuretijd werd doelman Thomas Groenendijk, de jonge vervanger voor de reislustige keeper Rob de Wit, uitgeroepen tot ‘Man of the Match’. Haastrecht haalde met deze winst drie belangrijke punten binnen en staat met 28 punten nog steeds tweede op de ranglijst van de competitie. Zaterdag 25 februari moet de ploeg naar v.v. Ameide, aanvang 15.00 uur.