Afbeelding
Foto: Aad Kuiper

Kinderen moeten zich prettig voelen

Algemeen

Kinderen moeten zich prettig voelen en de meeste doen dat gelukkig ook …, maar af en toe hebben sommige kinderen daar wel wat moeite mee. En dat is jammer, vindt Marcella Grob-Blijleven. Maar wellicht kan zij zo’n kind, misschien wel uw kind, erbij ondersteunen dat het zich wat lekkerder in zijn of haar vel voelt. Op 20 maart kunnen kinderen met vader en/of moeder in de bibliotheek in Oudewater terecht voor een geheel vrijblijvend ‘talentgesprek’ hierover, want elk kind, benadrukt Marcella, heeft van alles waar hij/zij blij van wordt. En zij gaat daar samen met een kind naar op zoek: “En samen vinden we meer zaken waar het kind blij van wordt, dan je in de eerste plaats zou denken. En als een kind blijer wordt, voelt die zich ook gelukkiger.”

Kinderen versterken

“Mensen, en dus ook kinderen, helpen zichzelf te versterken,” noemt Marcella Grob het. “Maar het gaat nu even over kinderen. Ik praat met kinderen over wat ze leuk vinden om te doen en waarom ze het leuk vinden om dat te doen. Waar beleeft een kind plezier aan, waar worden ze blij van? En ik praat over wat ze misschien wel goed kunnen, want daar hebben ze talent voor. En elk kind heeft talenten. Dat is niet voorbehouden aan supersterren. Gewoon doen waar je blij van wordt, want daar krijg je energie van en dan leer je beter omgaan met teleurstellingen en krijg je ook veerkracht. Dat heb je zeker in de maatschappij van tegenwoordig hard nodig, want ieder kind ervaart op zijn tijd tegenslag. En daar moet je mee leren omgaan. Iedereen heeft wel eens pech en soms lijkt het alsof je wel erg veel pech hebt, maar ook dat kan je te boven komen. En daar wil ik graag bij helpen; ik gun het elk kind dat het weet wat het goed kan en dat het daardoor sterker wordt. En dus blijer én veerkrachtiger.”

Marcella staat ernaast om te helpen

Naast haar werk als leerkracht aan de Immanuelschool werkt Marcella Grob al geruime tijd als hypnotherapeut (officieel heet de bijzondere soort hypnotherapie waarmee zij werkt Rapid Transformational Therapy, kortweg RTT): “De therapie landt bij de een soms sneller dan bij de ander. Dat heeft met allerlei factoren te maken, maar er hebben gelukkig al heel wat mensen baat bij gehad.” (Overigens is Marcella aangesloten bij de beroepsvereniging NBVH en vindt op zondag 12 maart RTT een open praktijkdag plaats; kijk hiervoor op de website hoofdenblijzaken.nl.)

Maar twee jaar geleden kreeg Marcella de gelegenheid om een training talentenbouwers te volgen en kwam daardoor in contact met Luk Dewulf (o.a. pedagoog, talentenfluisteraar, en ... kindertalentenfluisteraar) - ‘Elk kind dat geboren wordt, heeft bakken talent en anderen kunnen hen helpen om zich bewust te worden van hun talent’ - en Els Pronk - ‘Om voor kinderen echt iets te betekenen help ik hen, hun ouders en leerkrachten bij het laten groeien van talenten, zelfvertrouwen en veerkracht.’ Ze deed er haar voordeel mee.

Kindertalentenfluisteraar in Cultuurhuis

Inmiddels is Marcella nu dus ook kindertalentenfluisteraar, want ze wil naast volwassenen ook kinderen helpen zichzelf te versterken en ze heeft er nu de juiste handvatten voor: “Luk Dewulf en Els Pronk hebben er al veel over geschreven en ik help ook graag kinderen om ze hun talenten te laten ontwikkelen; dat vind ik bijzonder zinvol. Ze kunnen vaak heel veel dingen goed, maar hebben dat nog lang niet altijd in de gaten. Je hoeft geen ster te zijn om talent te hebben; iedereen wordt ergens blij van en dat moet je inzetten: waar word je blij van - dat moet je inzetten; wat hoort bij jou, wat maakt je tot wie je bent?” Marcella wil geheel vrijblijvend op maandagmiddag 20 maart vanaf 14.30 uur in het Cultuurhuis een aantal kinderen helpen hun talenten te ontdekken. Daarvoor kan tevoren een afspraak gemaakt worden, maar zomaar even binnenlopen kan ook en wel vanaf 15.30 tot 16.30 uur. Wie meer wil weten of een afspraak maken kan daarvoor terecht op https://hoofdenblijzaken.nl/talentenfluisteraar.

Aad Kuiper

Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 9 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 12 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00