Ellen, de koningin die liever boerin wilde worden en Paul
Ellen, de koningin die liever boerin wilde worden en Paul Aad Kuiper

Elfjarige Oudewaternaar speelde al in vijfde musical

Algemeen

Opnieuw speelden ruim veertig Oudewaterse kinderen en jongeren in een musical van Mirakel Musicaltheater in de Goudse schouwburg, maar Tim, die daarin deze keer een opvallende rol vervulde, speelde nog maar een paar weken geleden ook al in de Sound of music: “Ik wilde die uitdaging wel aangaan om voor twee musicals tegelijk te oefenen en dat is me gelukt; daar ben ik heel blij mee.”

Mirakel Musicaltheater helpt bij het ontwikkelen van zang-, dans- en toneelspeltalenten, zowel in Gouda als in Oudewater. In Gouda worden de lessen verzorgd door Marike Folles en in Oudewater door Dennis de Groot.

In Gouda bestaat Mirakel al zo’n vijftien jaar, terwijl de Oudewaterse tak inmiddels ook alweer een jaar of vijf actief is. Ook dit jaar zijn daar maar liefst 45 kinderen en jongeren actief, in leeftijden variërend van een jaar of vier tot een jaar of twintig, hoewel er ook nog tal van volwassenen meespelen, laat Dennis weten. Mirakel heeft al verschillende producties op zijn naam staan, waarbij de laatste uitvoeringen de Goudse schouwburg haalden. Tim speelde al mee in Peter Pan, Aladin en Alice in Wonderland en afgelopen zaterdag 11 juni trad hij op als Paul in De club van lelijke kinderen; een rol die hij deelde met Mika, want Mirakel wil alle kinderen allerlei kansen bieden. In de maand mei speelde hij mee als Kurt, een van de kinderen van kapitein Von Trapp, met Treatief in de Sound of music: “Daar moest ik wel auditie voor doen en gelukkig mocht ik meespelen. Ik vond het echt heel leuk.”

De club van lelijke kinderen

“Na de zomervakantie beginnen we in het Muziekhuis met Dennis meestal met het oefenen in zingen, dansen en toneelspelen en dan gaan we in januari oefenen voor de nieuwe musical. Deze keer ging het om de Club van lelijke kinderen.” De Club van lelijke kinderen is een spannend verhaal naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts: ‘Als Paul, een elfjarige jongen, op schoolreisje gaat, ontdekt hij dat het helemaal geen schoolreisje is; hij zal samen met honderden andere kinderen worden opgesloten omdat ze allemaal lelijk gevonden worden door de president van het land; Paul bijvoorbeeld heeft behoorlijke flaporen. Op deze manier wil die president zijn land ‘opschonen’. “Ik speel Paul en weet samen met Ellen (gespeeld door Daisy en Lena) te ontsnappen uit de bus. Anderen gaan met ‘De Club van Lelijke Kinderen’ de strijd aan met de president en proberen dan om de andere kinderen te bevrijden.” De vraag vooraf of hij er zin in heeft tovert een brede glimlach op zijn gezicht en reageert Tim met een volmondig en enthousiast ‘ja, zeker weten’.

Het aardige was dat in de huidige bewerking van de musical niet alleen een link gelegd werd naar de dwaze moeders in Argentinië (Waar zijn onze kinderen? stond er op een spandoek te lezen), maar ook naar de huidige tijd, waarnaar de koningin van het betreffende land verwees, toen ze meende goed te moeten blijven opletten, want anders zouden ‘er wel eens zomaar sms’jes kunnen verdwijnen’.

Na afloop van de vlot gespeelde musical die veel applaus oogstte, vertelde Tim: “Het was echt heel leuk en ik ga zeker voor nog veel meer musicals.”

De proeflessen vinden in Oudewater in september plaats; houd daarvoor én voor meer informatie de website en facebookpagina van Mirakeltheater in de gaten: www.mirakeltheater.nl

Aad Kuiper

Afbeelding
Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00