De Boezem in Hekendorp.
De Boezem in Hekendorp. Foto: Margreet Nagtegaal

Waarder en Hekendorp actief op NLdoet

Algemeen

In Hekendorp worden heel wat handen uit de mouwen gestoken op 11 maart. Het dorp vindt het ook reuze belangrijk en gezellig om met elkaar bezig te zijn. Zeker na het sluiten van de basisschool is men er zich van bewust dat de binding met elkaar belangrijk is om zo veel mogelijk in stand te houden en te bevorderen. Er staan twee NLdoet klussen gepland.

Bij verenigingsgebouw De Boezem

Bij het verenigingsgebouw De Boezem worden er diverse klusjes gedaan. Bianca Speksnijder, bestuurslid van De Boezem, vertelt hoe belangrijk het is om dit gebouw zelf goed te onderhouden. “Het is belangrijk voor ons dorp.” Ze hopen glaslatten te vervangen en deze weer lekker in de verf te zetten en daarbij de nodige reparaties te verrichten zodat alles weer goed werkt, fris en schoon is voor het nieuwe seizoen. “Het hangt nog even van ons budget af wat we kunnen doen maar zeker het bestuur en hun partners zullen allemaal wel komen helpen. “Maar hoe meer hulp hoe beter! Iedereen is welkom!” Er wordt geklust op zaterdag van 10.00 tot 16.00. Maar een dagdeel is ook prima. Opgeven via mail; de.boezem@gmail.com

Bij de speeltuin en jeu de boulesbaan

Ook de speeltuin en de bijbehorende jeu de boulesbaan worden opgeknapt tijdens NLdoet. Het is al voor het zesde jaar dat de NLdoet dag hiervoor wordt gebruikt. Voor de kleine speeltuin zijn de buurtbewoners zelf verantwoordelijk. De grote speeltuin doet de gemeente. Dat betekent concreet dat de zandbak schoongemaakt zal worden en het duikelrek opgefrist. De omgeving van de speeltuin wordt onkruidvrij gemaakt en gesnoeid waar nodig. De jeu de boulesbaan is vijf jaar geleden aangelegd. Sinds er een oproep werd gedaan via de app bestaat er een groep die regelmatig samen komt om er het spel te spelen. De jeu de boulesbaan zal grondig aangepakt worden, de bovenlaag wordt eraf gehaald en een nieuwe gravellaag er weer op zodat het weer een strakke baan is. Ze kunnen bij deze klus nog wel wat sterke mannen gebruiken voor het zwaardere werk. Gezellig even klussen en tegelijkertijd weer even de banden aanhalen. Wie komt een handje helpen in de speeltuin in de Wilhelminastraat? Zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur. Opgeven via mail; speeltuinvereniginghekendorp@gmail.com.

In de Huiskamer van Waarder

In Waarder begint NLdoet op zaterdag 11 maart met een gratis ontbijt! In de Huiskamer van Waarder aan de Prinses Maximalaan 2, organiseert SAM een gratis ontbijt voor alle vrijwilligers. SAM is de vrijwilligerscentrale binnen de gemeente Reeuwijk/ Bodegraven en bijbehorende gemeenten. Ze willen juist op deze dag alle vrijwilligers ook een beetje in het zonnetje zetten. Het hele jaar door zetten vrijwilligers zich in en die inzet wordt gewaardeerd. Je bent als vrijwilliger van harte uitgenodigd. Heel veel vrijwilligers zullen daar een heerlijk ontbijtje met elkaar eten. Er worden veel mensen verwacht. Het ontbijt is van 08.30 tot 10.00 uur. Je kunt je nog opgeven tot 8 maart via een mailtje naar vrijwilligerscentrale@samvrijwilligers.nl

Bij het Huis van Alles

Bij het Huis van Alles in Waarder zal er een mozaïekbank komen. De plannen zijn in een ver stadium en het geld is ook binnen. Tijdens NLdoet zal op zaterdag het ontwerp dat er ligt verder afgemaakt worden. Iedereen is welkom om mee te doen en te denken. Ook de kleuren van de bank worden dan uitgezocht. Als de bank er eenmaal is kan het ontwerp erop getekend worden en met mozaïeken worden begonnen. Later in het jaar zal de social sofa geplaatst worden bij de zwerfboekenkast en het buurtkastje bij het Huis van Alles Waarder. Kom je helpen met het ontwerp? Van harte welkom in de Prins Frisostraat 8. Geef je op via een mailtje naar leonne.dikmans@gmail.com.

Bij Tennisvereniging Slagwaardig

Op zaterdagochtend 11 maart doet Tennisvereniging Slagwaardig ook mee met NLdoet. Het snoeiwerk van het tennispark en de schoonmaak van het clubgebouw staan dan op het programma. Dat doet de vereniging al jaren en zelfs al voordat NLdoet bestond. Voormalig voorzitter Dorien de Bont zegt: “We doen het al jaren zo. Het tennispark, de tennisbanen en de kantine worden flink aangepakt.” Het is de start van het tennisseizoen en dat betekent altijd de handen uit de mouwen. Mannen, vrouwen, jong en oud; voor iedereen is wel wat te doen. Al kom je maar voor de gezelligheid. De harde kern vrijwilligers is in ieder geval van de partij. Het is een drukke ochtend, waar ze veel doen, maar vele handen maken licht werk. Het is eigenlijk net zoals de grote schoonmaak thuis. Wil je ook meedoen? Meld je aan per mail bij Slagwaardig, info@tvsw.nl. Er wordt geklust van 07.00 tot 14.00 uur. Aan koffie en de lunch is gedacht.

Margreet Nagtegaal

De Tennisbaan in Waarder.
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 2 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 4 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 7 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00