De makers rusten even uit voordat ze opnieuw aan het werk gaan:Ineke Rooimans, Marjola Vreeswijk, Ied van Baren, Heleen de Groot en Eli Jansma.Het totale team bestaat uit acht personen.Niet op de foto: Betty Oostveen, Nelleke Baauw en Marja van Beek.
De makers rusten even uit voordat ze opnieuw aan het werk gaan:Ineke Rooimans, Marjola Vreeswijk, Ied van Baren, Heleen de Groot en Eli Jansma.Het totale team bestaat uit acht personen.Niet op de foto: Betty Oostveen, Nelleke Baauw en Marja van Beek. Foto: Aad Kuiper

Hekendorp is vitaal en moet dat blijven

Algemeen

Juist omdat de school sinds het begin van dit schooljaar is gesloten, hoe spijtig dat ook is, wilden enkele Hekendorpers laten weten dat Hekendorp nog steeds een levendig dorp is met veel vitale, actieve en betrokken inwoners, en zo klinken ze ook als ze vertellen over hun project waarmee ze dat willen aantonen: een Social Sofa. Een bank om elkaar te ontmoeten, gewoon op straat of tijdens een activiteit vanwege de centrale ligging in het dorp “Nog maar weinig mensen weten ervan”, vertelt Ineke Rooimans, een van de bedenkers en uitvoerders van dit project, “maar het maken van de bank is al in een behoorlijk ver gevorderd stadium.”

“We willen hem ergens in het voorjaar op spectaculaire wijze onthullen”, vult Heleen de Groot aan. Hoe? Dat blijft nog even geheim. “Wij concentreren ons eerst op het maken van de bank en als dat af is gaan wij door naar deel twee, de opening.” Op de bijgevoegde foto staat slechts een klein stukje van de bank, maar wel met een groot deel van de enthousiaste makers.

Toevalligerwijs zaten verschillende leden van de Hekendorpse IJsclub (een van de vele levendige verenigingen in Hekendorp!) in groepjes bijeen in het lokale café en opperden tegenover elkaar hetzelfde idee: laten we een Social Sofa maken. En ogenblikkelijk was er een bondje gevormd, want het ene groepje had al bedacht welke creatieve ideeën verwerkt zouden moeten worden en van het andere groepje kwam met de naam van een gulle sponsor Pluimveebedrijf Wiltenburg, die ze al benaderd hadden. Het duurde dan ook niet lang voordat contact opgenomen werd met de organisatie die op de eigen website vertelt dat ‘de leefbaarheid van een buurt voor een belangrijk deel wordt bepaald door de inrichting en het onderhoud van de wijk en de sociale verbondenheid van de bewoners’. En nu is een opkikker van die leefbaarheid het uitgangspunt van deze Hekendorpers en over een kleine nieuwe impuls van de inrichting waren ze al dik tevreden.

Plantsoentje bij De Boezem

Ineke: “De bank gaat het verhaal van Hekendorp vertellen en komt schuin tegenover ons verenigingsgebouw De Boezem te staan. Er is sinds enige tijd juist daar een heel leuk plantsoentje met een paar boompjes gecreëerd en daar zou de bank heel goed passen.” Heleen vult aan: “Een van onze Hekendorpers heeft zich over het plantsoentje ontfermd en houdt het heel goed bij. Rondom de boompjes heeft hij prachtige bloemperkjes aangelegd. Dat staat zo leuk, dat de vrijwilligers bij De Boezem al hebben gezegd dat zij ook zoiets bij hun gebouw willen.” En ze vervolgt lachend: “Goed voorbeeld, doet goed volgen.”

Ineke: “Wij hebben contact opgenomen met de organisatie van Social Sofa en zij begeleiden ons gehele project. Wij hebben het ontwerp aangeleverd en zij hebben het voor ons gedigitaliseerd. Half september werd de betonnen bank aangeleverd, compleet met alle glassteentjes. Het was mooi om te zien hoe ons ontwerp op de kale bank was getekend. Nu, met steentje voor steentje, komt de bank echt tot leven en worden de mozaïekers steeds enthousiaster. Tijdens onze eerste zaterdag mozaïeken kregen wij een workshop van Social Sofa om de fijne kneepjes van het vak te leren.” Heleen: “Soms halen we iets dat we geplakt hebben er weer af omdat we het toch niet zo mooi vinden en beginnen gewoon opnieuw; wel in goed overleg hoor. Wij hebben van Piet Wiltenburg een prachtige werkruimte ter beschikking gekregen. Hij is tenslotte de sponsor van deze bank, waar wij natuurlijk erg blij mee zijn. Piet is een Hekendorper in hart en nieren en draagt het dorp een warm hart toe.”

Maar laten we eerst de onthulling van de bank maar even afwachten, want over zo’n groots gebeuren berichten we u natuurlijk voor- en achteraf.

Aad Kuiper

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00